Societat

SOCIETAT

Mataró vol dissenyar el nou “districte del coneixement”

L'Ajuntament encarrega un estudi a una consultora perquè analitzi la necessitat d'eixamplar l'àmbit d'influència del parc Tecnocampus

L'alcalde defensa un nou urbanisme orientat a la creació de riquesa i de llocs de treball

El Tecnocampus de Mataró ha aconseguit consolidar-se en poc temps i ara afronta un període de maduresa amb nous reptes. En aquests sis anys d'història del projecte fa temps que es parla de la necessitat d'eixamplar l'àmbit d'influència perquè a l'entorn d'aquest parc universitari i empresarial neixi un nou districte del coneixement. L'alcalde, David Bote (PSC), ha anunciat que l'Ajuntament ha encarregat a una consultora privada l'elaboració d'un estudi que serveixi per concretar quines actuacions són necessàries perquè el “districte Tecnocampus”, com alguns ja comencen a anomenar-lo, sigui una realitat.

“Hem de començar a definir què vol dir exactament això del «districte del coneixement»”, va apuntar Bote, que confia no haver arribat tard en el disseny d'aquest futur barri tecnològic, ja que urbanísticament tant el sector del Rengle com el d'Iveco-Pegaso ja estan configurats, com a mínim, sobre el paper perquè ara per ara i en molts casos, no hi ha res més que solars buits. “La ciutat va fer una aposta molt important i va invertir més de 50 milions d'euros en el Tecnocampus per reorientar l'activitat econòmica”, recorda l'alcalde, que considera que aquells objectius han de continuar vigents i afavorir la instal·lació de nou teixit empresarial i industrial a la ciutat que donin valor afegit.

Sigui com sigui, Bote considera que urbanísticament dels espais de creixement del Rengle i d'Iveco-Pegaso “se'n pot treure més suc”. Tot i la necessitat de repensar aquest àmbit, ja hi ha projectes sobre la taula que s'encaminen a aquest objectiu. A tocar del recinte universitari, la Generalitat hi vol construir un nou institut d'FP integral. El centre encara es troba en una fase molt embrionària, però l'Ajuntament ja ha preparat els terrenys i ha enderrocat les naus per cedir-los al
Departament d'Ensenyament.

Un aulari nou

A l'altra banda del Tecnocampus, a l'edifici del Rengle, també s'està habilitant un nou aulari on es traslladarà el proper curs l'Escola Superior de Ciències de la Salut, un dels tres centres universitaris del parc. La inversió, que se situarà al voltant d'un milió d'euros, és crucial per disposar de més espais de treball que donin cabuda al creixement del nombre d'estudiants. Però també hi ha altres iniciatives que han quedat pel camí i que mai s'han concretat, com ara la creació d'una clínica universitària privada i d'una residència per a alumnes, que potser ara l'estudi de la consultora podria recuperar per potenciar un dels principals actius que té la capital del Maresme.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva