Educació

Ensenyament

Vilassar aplicarà la meditació a tots els centres escolars

Es vol aprofundir en les tècniques de relaxació i centrament per afavorir, a través del programa Treva, el rendiment acadèmic

S'aplicarà al curs 2017-18 i es preveu que arribi a uns 1.000 alumnes

Vilassar de Dalt vol apostar clarament per introduir a les aules tècniques de meditació i relaxació per als alumnes. Ho farà a través del programa Treva, que consisteix a desenvolupar en l'alumnat i els docents nou competències bàsiques, com ara la capacitat de relaxació, d'atenció o de respiració.

L'Ajuntament té previst implantar-ho a partir dels curs 2017-18 a tots els centres escolars del municipi, des de la llar d'infants fins a l'institut. D'aquesta manera es preveu que aquesta eina pedagògica arribi a uns 1.000 alumnes de 0 a 18 anys. Prèviament, entre els mesos de setembre i gener seran els docents –26 de diversos centres del municipi– els que participaran en les classes formatives del programa amb 15 sessions presencials i via internet. Tal com va explicar la regidora d'Infància i Joventut, Paula Lloret (ARA), la idea va sorgir a proposta de l'entitat local Petits i Grans.

A partir d'aquí, des del grup impulsor de Vilassar Educa, liderat per l'Ajuntament, es va crear una comissió de treball formada per mestres i representants de l'entitat Petits i Grans, encarregada de gestionar la implementació d'aquest programa de manera transversal. Lloret també va explicar que els mestres que participin en la formació d'aquest projecte seran els que el faran extensiu a les aules i els que l'incloguin en el projecte educatiu de cada centre. Tal com va afirmar la regidora, Vilassar de Dalt serà el primer municipi de la comarca que implantarà aquest programa a tots els centres. El seu cost s'eleva a 2.500 euros, amb una contribució de 1.880 euros per part de l'Ajuntament, i la resta, amb aportacions a càrrec d'escoles, les Ampa i l'entitat Petits i Grans.

LA XIFRA

1.000
alumnes
de 0 a 18 anys de Vilassar de Dalt podrien participar en el programa Treva a partir del curs 2017-18.

Un programa que actualment ja s'utilitza

El programa Treva, avalat per l'Institut de Ciències de l'Educació (ICE) de la Universitat de Barcelona (UB), ja s'aplica individualment i en petits grups per part de desenes de docents en molts centres catalans i també de fora. Segons l'Ajuntament, la relaxació i la meditació a les aules fan millorar la convivència i el rendiment escolar, contribueixen a augmentar la consciència del propi cos, físic i emocional, la memòria, el coneixement i l'autoregulació de les emocions i el benestar individual i col·lectiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

QUART

La Festa del Fang s’avança al maig i amplia les activitats a tot el mes

QUART
societat

El Zoo provarà un sistema de filtres naturals per reutilitzar aigua

Barcelona
Urbanisme

Les obres del passeig de les Cales s’acabaran abans de l’estiu

Mont-roig del Camp
comerç

Barcelona és la capital amb més densitat comercial d’Europa

Barcelona
Estat Francès

Cauen les pales del Moulin Rouge

Barcelona
LA CELLERA DE TER

Els viveristes demanen que l’ACA els “obri l’aixeta” per no haver de tancar

LA CELLERA DE TER
campdevànol

Un projecte vol convertir el Ripollès en refugi de persones LGTBIQ+

campdevànol
gastronomia

Un ‘mercat’ gastronòmic quedarà obert al Port Vell

Barcelona

S’Agaró, un referent centenari

S’Agaró