Administracions

Figueres inaugura l’Espai d’Innovació Empresarial, un nou pol d’emprenedoria

Situat al Centre de Formació Integrat Ferran Sunyer, allotjarà i assessorarà emprenedors

Disposa de sales de reunions, despatxos i aules de formació

L’Ajuntament de Figueres ha inaugurat l’Espai d’Innovació Empresarial de la ciutat, un nou pol de creativitat empresarial i emprenedoria situat al Centre de Formació Integrat Ferran Sunyer. Aquest centre vol ser un entorn de formació i educació on ja hi ha instal·lats projectes clau, com l’Escola Oficial d’Idiomes o el pla de transició al treball. L’espai es vol convertir, doncs, en un equipament referent per als emprenedors que vulguin endegar nous projectes i per a les empreses que vulguin millorar la seva competitivitat a través de la innovació. Els 548 metres quadrats que s’han previst disposen de sales de reunions, una desena de despatxos, aules de formació i un espai de relació. Pel que fa al finançament del projecte, la construcció de la segona fase del centre Ferran Sunyer i la seva adequació per convertir-lo en incubadora vertical han costat 946.510 euros. D’aquests, un 87,28% –és a dir, 826.204– han sortit de recursos municipals, i per tant, han estat assumits per l’Ajuntament de Figueres. La resta, 120.305 euros, han estat assumits pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (80.203) i per la Diputació de Girona (40.101). Aquestes aportacions de la Diputació i el Feder s’emmarquen en el projecte PECT Girona, ecosistema innovador, en què participen l’Ajuntament de Figueres, la Diputació de Girona, la Universitat de Girona i el Consell Comarcal de la Selva, així com la Generalitat de Catalunya a través del Departament de la Presidència.

Projecte de futur

L’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, va remarcar ahir, durant l’acte inaugural: “Volem acompanyar la creació de noves empreses que puguin liderar el canvi de model econòmic, creant ocupació de qualitat a la ciutat.” I hi va afegir: “Volem empreses sostenibles i competitives, que creixin amb la ciutat i siguin actors importants en la transformació econòmica i social que hem endegat.”

Per la seva banda, la consellera de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, Laura Vilagrà, va remarcar que el nou centre “impulsarà la creació d’empreses en sectors emergents i TIC, fomentarà la competitivitat de les empreses del territori a través de la transferència de coneixements i metodologies, generarà nous llocs de treball i ajudarà a diversificar l’economia”, una anàlisi que va compartir el vicepresident de la Diputació de Girona, Pau Presas, que va destacar que són iniciatives que ajuden a revertir l’activitat econòmica.

Esport femení, a Girona

Més tard la consellera Laura Vilagrà es va trobar amb l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenes, en una reunió de treball per parlar del suport institucional a l’esport femení.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona