Administracions

Lloret ofereix saldar multes amb voluntariat

El programa ‘Reconcilia’t’ s’adreça a adolescents sancionats per faltes com ara el consum d’estupefaents a la via pública

L’Ajuntament de Lloret de Mar, a través de l’àrea de Benestar i Família, ha creat el programa Reconcilia’t, que possibilitarà la substitució de sancions administratives amb multa econòmica per altres mesures alternatives de caràcter socioeducatiu o de salut.

El programa va adreçat a menors d’entre 14 i 17 anys residents al municipi, i només es podran redimir les sancions derivades per infraccions de l’ordenança municipal de civisme i convivència Ciutadana o de la LO 04/2015, de seguretat ciutadana, relatives a faltes com ara la tinença o el consum de substàncies prohibides a la via pública. Pel que fa als menors de 14 anys, en no ser imputables davant la llei, es facilitarà als progenitors i tutors legals la possibilitat de participar-hi. Des del consistori anuncien que miraran de donar una resposta i una intervenció més individualitzada per a cada cas concret.

En paraules de la regidora lloretenca de Benestar i Família, Arantxa Jiménez, “l’objectiu general del programa és fer protagonistes aquests joves, empoderar-los i que siguin conscients de la responsabilitats i conseqüències dels seus actes a través de treballs en favor de la comunitat”. A més “d’implicar l’administració local i la comunitat en aquest procés psicoeducatiu del menor i fomentar la cohesió i convivència social”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona