Administracions

Junts reclama a Palamós un debat sobre el futur ús del solar de L’Equitativa

Alerta que en el conveni de cessió del terreny a l’Ajuntament només s’especifiquen usos culturals

El govern hi vol fer un aparcament en altura

El grup municipal de Junts per Palamós, a l’oposició a l’Ajuntament palamosí, reclama un debat profund i seré sobre el futur ús del solar que ocupava la desapareguda cooperativa L’Equitativa i que actualment es destina a aparcament municipal. L’equip de govern, d’ERC, ha previst mantenir en aquest espai l’ús actual amb un aparcament en altura, que homenatjaria la desapareguda entitat amb una reproducció de la façana, enderrocada com tot el conjunt d’edificis.

El portaveu de Junts, Raimon Trujillo, recorda que el conveni de cessió per part de la junta de l’antiga cooperativa a l’Ajuntament estipulava que aquest espai “només es podria dedicar a usos culturals de qualsevol entitat de la població. Aquest espai es va cedir al municipi a través d’un acord de l’assemblea general de socis, el 29 de març del 1996.

Trujillo demana en una moció, que es debatrà en el ple d’avui, que es constitueixi una taula d’estiu que tingui per objectiu fer propostes “per resoldre la falta de places d’aparcament públiques al municipi” i, a la vegada, es convoqui les entitats culturals i juvenils per decidir “quin futur equipament s’ha de fer en aquest solar”.

Un modern aparcament

Per la seva part, l’equip de govern d’ERC vol construir en aquest espai, que ja serveix com a pàrquing públic, un aparcament molt especial de tres plantes al centre del poble. Segons va explicar l’alcalde, Lluís Puig, l’edifici, que constarà de planta baixa, primera planta i una segona descoberta, tindrà com a element distintiu la reproducció de part de façana noble d’aquest conjunt que es va fer el 1905. L’Ajuntament de Palamós construirà un aparcament molt especial de tres plantes al centre del poble, al solar de la desapareguda L’Equitativa, que actualment ja fa aquesta funció. L’edifici, que constarà de planta baixa, primera planta i una segona descoberta, tindrà com a element distintiu la reproducció de part de la façana noble d’aquest conjunt que es va fer el 1905.

Puig remarca que aquest projecte, que forma part d’un de més ampli que revisa les necessitats d’aparcament del municipi, té una part important de recuperació d’un edifici singular i històric del municipi.

L’alcalde també remarca que es treballa perquè el projecte resolgui la resta de façanes, en el sentit que s’integrin com un edifici més dins el conjunt de la trama urbanística del municipi.

LA FRASE

Demanem que es convoqui les entitats del poble per decidir el futur ús d’aquest espai
Raimon Trujillo
portaveu de junts per palamós


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La Fundació Esclerosi Múltiple obrirà un nou espai d’atenció integral a Salt que ampliarà els serveis a la demarcació

salt

Breda tira endavant totes les inversions proposades en el procés participatiu

breda

Plataforma per la Llengua acusa el PSOE de “diluir” l’acord amb ERC per a la llei audiovisual

barcelona

Els docents tornen als carrers en nova jornada de vaga per exigir a Educació negociació real i solucions

barcelona

Cambray assegura que el govern assumirà la responsabilitat legal dels projectes lingüístics

barcelona

L’art com a eina de relació entre generacions

olot
infraestructures

Millora de la xarxa d’abastament de Cadaqués, amb una inversió 1,3 milions

cadaqués
societat

L’autor del tiroteig de Texas havia mostrat el seu arsenal d’armes a les xarxes socials

WASHINGTON

Quatre ferits en un accident amb dos turismes i un autobús a Barcelona

barcelona