Administracions

Palamós apostarà pel model de recollida de deixalles porta a porta

El nou sistema s’implantarà de manera gradual, un cop es faci efectiu el nou contracte de neteja

L’elecció és fruit d’estudis tècnics i del consens polític

L’Ajuntament de Palamós vol apostar pel model de recollida de deixalles porta a porta, segons recollirà la nova ordenança de residus i neteja viària. Amb la implementació d’aquest sistema, previst per al 2023, un cop es faci efectiu el contracte del nou concessionari, Palamós vol augmentar significativament la taxa de recollida selectiva al municipi. A més, amb aquest nou model s’incorporarà, en la gestió dels residus, la individualització com a eix fonamental de la corresponsabilització de la ciutadania i de les activitats econòmiques, mantenint una traçabilitat en la gestió dels residus que permetrà una relació més àgil, flexible, i bidireccional.

Amb l’objectiu de millorar el servei, l’àrea de Medi Ambient ha obert un procés participatiu vinculat a la nova ordenança que s’ha d’elaborar, per tal de posar-la plenament en vigor durant l’any vinent. Per aquest motiu, el govern d’ERC vol saber prèviament el parer de la ciutadania sobre la neteja i la gestió de residus al municipi, com a element referent en la redacció de la norma. L’enquesta ciutadana es pot respondre fins al 15 de febrer i de manera telemàtica . L’alcalde, Lluís Puig, i el regidor de Medi Ambient, Xavier Lloveras, van explicar ahir en una roda de premsa que el nou sistema s’implementarà al municipi de manera progressiva i per barris, i que es basarà en un model normatiu totalment nou que estarà recollit en la nova ordenança.

Per això s’han encarregat diversos estudis i projectes, que han determinat que el porta a porta és el sistema de recollida de residus més adequat. Amb l’objectiu de poder desplegar al municipi aquest nou sistema de recollida de residus, l’Ajuntament va presentar el projecte a les línies d’ajut europees Next Generation.

A més, la comissió de Residus, formada per tots els grups polítics amb representació al consistori i per altres agents externs, com la síndica de greuges, i representants d’entitats educatives, comercials i socials del municipi ja van consensuar l’aplicació d’aquest sistema buscant una alternativa al model actual, que no té presents la política de prevenció ni el foment de l’economia circular.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona