Administracions

Terra Viva du el Consell de la Garrotxa als tribunals, reclamant-li impagats

El seu màxim responsable, David Serramitjana, afirma que se’ls deuen més de 80.000 euros

L’entitat té un deute de més de 60.000 euros a proveïdors

L’Associació Protectora d’Animals Terra Viva –que ha gestionat el servei de recollida i tinença d’animals de la Garrotxa a les instal·lacions de Can Mali d’Olot, fins al setembre del 2021– ha interposat un contenciós administratiu contra el Consell Comarcal per reclamar-li més de 80.000 euros de factures i conceptes que l’entitat manté que són impagats. En concret, li demana 41.171 euros per a la regularització de preus prevista al conveni i no aplicada del 2020 i 2021 –una xifra que depèn sobretot del nombre d’adopcions– i més de 36.000 per al manteniment dels comissos, una tasca que l’entitat ha dut a terme, segons el seu president, David Serramitjana, sense estar inclosa al conveni. A més, reclama que se li retorni la fiança de gairebé 3.000 euros. “Queda palès que hi ha hagut un enriquiment injust per part del Consell Comarcal de la Garrotxa”, ha afirmat Serramitjana, qui ha quantificat aquesta afirmació en un total de 140.642 euros, resultat de la diferència entre la quantitat aprovada pel ple els anys 2018, 2019 i 2020 i l’abonada a Terra Viva.

David Serramitjana, a més, ha lamentat el perjudici que aquesta situació està causant als proveïdors de la canera de Can Mali, als quals deuen més de 60.000 euros i als qui ha agraït que, tot i això, no hagin deixat de proveir-los per no deixar desatesos els animals mentre l’entitat n’ha tingut cura. Ell mateix hi ha afegit que Terra Viva ha aportat durant els últims 10 anys més de 50.000 euros per donar un servei que, sempre segons les seves declaracions, correspon a l’administració. Serramitjana, finalment, ha dit que no sap quan es resoldrà el contenciós i ha afirmat que, encara que no tinguin la concessió del servei, en faran un seguiment.

LA FRASE

Tot això ho fem pels animals que hi ha a Can Mali, pel seu benestar i perquè estiguin ben atesos
David Serramitjana
President de Terra Viva

Contenciós pendent contra l’adjudicació

Terra Viva ja havia presentat, l’abril del 2021, un altre contenciós contra l’adjudicació del servei a l’empresa Caniausa, encara pendent de resolució. Mentre aquest contenciós no es resol, el Consorci de Salut Pública i Medi Ambient de la Garrotxa s’encarrega del servei a través de veterinaris de la capital garrotxina.Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.