Administracions

La Guàrdia Urbana haurà de fer hores extres per l’Acústica

Decreten “situació d’emergència” per tal que els agents no es puguin negar a fer-les com a protesta

El sindicat SIP-Fepol diu que la mesura vulnera drets i demana la cautelar al TSJC

Figueres ha decretat situació d’emergència per l’Acústica per obligar a fer hores extres a la Guàrdia Urbana. El decret és fruit d’un informe de l’inspector en cap de la policia i alerta es tracta d’un dels principals festivals d’estiu a la demarcació, que arriba a concentrar en quatre dies 90.000 persones. “El pic màxim d’ocupació es preveu en 19.500 persones simultànies divendres i dissabte a la nit”, diu el document.

En aquest sentit, fixa que en els moments de màxima incidència calen 25 agents de servei, “efectius que no es poden cobrir amb els torns ordinaris de treball, ni fent canvis de planificació”.

“Pensem que això vulnera drets fonamentals perquè, a més, els serveis extraordinaris són voluntaris, i per això presentarem un recurs i en demanarem la suspensió cautelar”, assegura el delegat del sindicat a les comarques gironines, Sergi Fernández.

El conflicte entre l’equip de govern de Figueres i la Guàrdia Urbana continua obert. Després de dos mesos sense fer hores extres per denunciar “els incompliments” dels acords amb el cos policial, l’Ajuntament ha emès un decret per obligar-los a fer-ne. El document al·lega que de l’1 al 4 de setembre la ciutat viurà una situació d’emergència amb la celebració del festival Acústica, que arriba a congregar durant quatre dies unes 90.000 persones amb pics de més de 19.000 de manera simultània.

El decret remarca que per “garantir la protecció de les persones i dels béns” davant d’aquest esdeveniment així com la coordinació dels mitjans d’emergència interns amb els cossos policials s’ha d’establir un dispositiu de seguretat i detalla un seguit de funcions que ha de fer la Urbana, com ara fer efectives les restriccions de circulació, supervisar els aforaments i coordinar-se amb els Mossos per gestionar incidents.

“Per part de la Guàrdia Urbana en els moments de màxima incidència necessitem disposar de 25 policies de servei, efectius que no es poden cobrir amb els torns ordinaris de treball, ni tampoc realitzant canvis de planificació de quadrants que permeten els actuals pactes de condicions de treball”, remarca el document.

Convoquen, així doncs, una vintena d’agents a treballar en dies que no havien de fer-ho, a fer hores extraordinàries, i a d’altres els fan canviar el torn. Fonts de sindicat SIP-Fepol qualifiquen la situació de “sorprenent” i alerten que la portaran al TSJC. Troben que no es pot apel·lar a una situació “d’emergència” quan es tracta d’un festival anual i perfectament planificat.

LA FRASE

Es vulneren drets fonamentals perquè, a més, els serveis extraordinaris són voluntaris
Sergi Fernández
DELEGAT DE SIP-Fepol A LES COMaRQUES GIRONINES


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Nou episodi en la guerra per les terrasses

Barcelona
El millor camp per on córrer
crònica

El millor camp per on córrer

Memorial sota els pantans

Barcelona
Societat

L’Ajuntament de Badalona no paga i l’únic centre públic d’acollida tancarà

Badalona
SOCIETAT

Creen la comissió del Pacte per la Ronda de Dalt que decidirà els usos en el tram cobert

barcelona
Societat

Mor el periodista José Antonio Sorolla

Renovaran sis depuradores i col·lectors a tres urbanitzacions

TERRASSA
MEDI AMBIENT

Comencen les actuacions prèvies per a la restauració ambiental del meandre de Flix

FLIX
trànsit

L’enxampen a 195 km/h en una carretera limitada a 90

Ciutadilla