Administracions

La Bisbal apareix amb publicitat a les parets de paletes d’arreu de l’Estat

L’Ajuntament adverteix que sancionarà les empreses responsables

El punt de recollida dels teulats d’uralita o fibrociment rep els primers materials

El nucli de la Bisbal d’Empordà s’ha despertat aquests dies amb multitud de petits cartells publicitaris d’empreses de feines de paleta o rehabilitació d’arreu de l’Estat enganxats a les parets o al mobiliari de la via pública. Aquestes s’ofereixen a reparar els teulats malmesos per la pedregada. Aquesta publicitat ha estat col·locada sense cap mena d’autorització, i des de l’equip de govern, d’ERC, En Comú Podem i la CUP, ja s’avança que se sancionarà. A més, i també en el marc de la pedregada, el punt per dipositar la uralita que es retira –vegeu peça– ja està totalment operatiu.

El catastròfic rastre de destrucció als teulats del nucli de la Bisbal, arran de la històrica pedregada que va caure dimarts de la setmana passada, fa que hi hagin molts teulats i claraboies en mal estat que cal reparar amb urgència per protegir-se de les pluges. A més, les restes malmeses de les teules poden representar un perill per als vianants en cas de fortes ventades. Aquesta situació ha fet proliferar la publicitat de moltes empreses.

Advertència

L’alcalde, Enric Marquès (ERC), va explicar ahir que es prendran mesures contra aquesta publicitat que s’ha posat sense permís a parets d’edificis i a mobiliari públic. Marquès va voler també recomanar que “els veïns afectats s’assegurin de la fiabilitat d’aquestes empreses, perquè en algun cas pot haver-hi un intent de frau”. L’Ajuntament adverteix que les ordenances municipals “han de servir per fer un ús de l’espai públic de manera respectuosa amb els drets de tothom”.

Les persones que col·loquin incorrectament un cartell i, si és el cas, les empreses que hagin contractat la difusió, han de respondre directament de les infraccions comeses. “Col·locar un cartell que incompleixi l’ordenança –destaca Marquès– implica multes econòmiques, que poden ser superiors si es fa de forma continuada o en monuments i edificis catalogats o protegits.”

Ahir al matí, el treball sobre els teulats era evident. Davant de moltes façanes es podien veure elevadors per poder accedir al teulat amb els equips professionals i els materials. Mentre això passava, els dos punts de reparació dels vidres dels vehicles, a la Bisbal i Forallac, treballaven amb intensitat.

LA FRASE

Cal assegurar-se de la fiabilitat d’aquestes empreses, perquè pot haver-hi intent de frau
Enric Marquès
Alcalde de la bisbal d’empordà (ERC)

LA DATA

30.09.22
La capital del Baix
Empordà va rebre una històrica pedregada, amb pedres d’un quilo i de 12 centímetres.

El fibrociment ja arriba al punt de recollida

El material dels teulats d’uralita o fibrociment, malmesos arran de la pedregada de la Bisbal, ha començat a arribar al punt de recollida que s’ha instal·lat al costat de la deixalleria municipal. Particulars i empreses ja han començat a demanar hora i a portar-hi material retirat. Tot i això, el Consell Comarcal del Baix Empordà, que centralitza la gestió d’aquesta operació, recomana que només es porti a aquest punt el material més malmès, i s’encarregui a una empresa especialitzada la retirada de la resta, especialment per la toxicitat, ja que pot portar amiant. Precisament el Consell Comarcal, i a càrrec de l’administració, ha repartit entre les persones que ho han demanat una seixantena d’equips de protecció per a la retirada de la uralita. El president del Consell, Joan Loureiro, en declaracions a ACN, ha explicat que s’ha elaborat una guia que detalla com retirar les restes de fibrociment sense risc de contaminació. Aquest document, elaborat amb la col·laboració de l’Agència Catalana de Residus, està penjada als webs del Consell Comarcal i l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Urbanisme

La reforma de Balmes s’estén fins a General Mitre

Barcelona
Infraestructures i Serveis

Territori reforça diverses línies d’autobusos interurbans

Barcelona
GIRONA

L’Ajuntament s’adhereix a la Setmana Sense Soroll

GIRONA
Infraestructures i serveis

Territori avalua si és factible la connexió entre Sabadell i Castellar amb ferrocarrils

Sabadell
sant aniol de finestres

Nova ruta de bus fins a les Planes d’Hostoles els dies de mercat

sant aniol de finestres
girona

L’IEC premia les investigadores de la UdG Gemma Bartolí i Judit Pujol

BARCELONA
societat

Envien a judici els investigats d’apunyalar un noi per motius racistes

santa coloma de farners
SOCIETAT

La gelada afecta els cultius de fruita dolça de Ponent

Lleida
Informe d'AI

Amnistia alerta sobre el col·lapse del dret internacional

barcelona