Administracions

Reformen de manera integral els carrers del nucli històric de Vulpellac

La zona, on ja s’està actuant, forma part del nucli medieval

El paviment de llambordes i pedres actual causa incomoditats als vianants i al trànsit rodat

L’Ajuntament de Forallac ha iniciat el procés d’arranjament integral dels carrers del nucli històric de Vulpellac. La primera actuació es desenvolupa a la plaça Reverend Ferran Dou i marcarà el tractament estètic i funcional que es donarà al conjunt del nucli medieval, declarat bé cultural d’interès nacional (BCIN). L’actuació té un cost de 170.838 euros i un termini d’execució de dos mesos.

Els treballs de pavimentació i millora de serveis de la plaça Reverend Ferran Dou, de Vulpellac, serà la primera de les intervencions que s’han planificat a tot el poble amb l’objectiu d’arranjar integralment la totalitat dels seus carrers i espais públics, per tal de dignificar-los estèticament i millorar-ne la funcionalitat. El paviment de llambordes i pedres actual genera moltes incomoditats tant als vianants com al trànsit rodat. D’altra banda, amb el pas del temps han sofert diferents intervencions i reposicions que l’han malmès i donen un mal aspecte al conjunt.

Per aconseguir una imatge unificada de la plaça, tota la superfície, excepte a l’enllaç entre els carrers del Llorer i de Sant Joan, es projecta amb un paviment uniforme i apte per a un ús mixt, amb prioritat a l’ús de vianants.

Integració

La solució adoptada busca la integració de la plaça amb l’espai d’accés al conjunt monumental de l’església i el castell. Per aquesta raó, el paviment que s’hi col·locarà serà el mateix que l’existent en aquesta àrea, format per lloses de pedra calcària de Sant Vicenç amb un especejament d’amplada constant i llargada variable.

El mateix paviment es posarà davant de la façana oest, a l’enllaç entre els carrers del Llorer i de Sant Joan, protegint la sortida dels habitatges de l’espai obert a la circulació. A la zona de trànsit rodat es posarà un paviment més resistent. Amb aquesta solució es millora la qualitat de l’acabat actual de la plaça disposant majoritàriament lloses de pedra natural com a l’accés al conjunt monumental. Així mateix, la disposició a un sol nivell de tot l’espai, sense graons ni vorades, millorarà la seva accessibilitat. Per altra part, s’uniformitzarà el cromatisme, sense excessius contrastos de tonalitat, i adaptat als colors presents a les façanes de l’entorn. El projecte també preveu aprofitar les obres per millorar la instal·lació dels serveis que es troben en mal estat o són deficients, com ara el subministrament d’aigua i l’enllumenat públic.

Mentre durin els treballs, la plaça queda totalment tallada al pas de vehicles, però s’ha habilitat un pas per a vianants. Els vehicles que vinguin del carrer Sant Joan i vulguin anar a l’ajuntament o al centre poden passar pel carrer Miquel de Sarriera, excepte les hores d’entrada i sortida de l’escola.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

El simulacre de risc químic amb sirenes a les Terres de l’Ebre i Tarragona es farà el 24 d’abril

barcelona
societat

El 63% dels docents asseguren haver patit una agressió física o verbal per part d’alumnes, segons USTEC

BARCELONA

El #wasteinprogress 2024 tanca amb un nou rècord de visitants

GIRONA

El cartell del ’Temps de Flors’ és un mosaic floral de formes geomètriques

GIRONA

El Govern inverteix 685.000 euros en l’abocador clausurat

LES LLOSES

Regalen 2.000 banderes de la ciutat perquè es pengin per les Fires

figueres

Dotze serveis municipals ja han fet el trasllat temporal a la FACT

TERRASSA

Augmenten les peticions voluntàries per ser atesos a Support-Girona

girona
societat

L’erosió d’un barranc genera esquerdes a edificis de Salàs de Pallars

SALÀS DE PALLARS