Administracions

PALAMÓS

Impulsen un pla de xoc en la neteja de la via pública i la recollida de residus

Palamós impulsa un pla de xoc per “reforçar” i millorar la neteja a la via pública i la recollida de residus. Amb aquest objectiu, s’han començat a implantar actuacions per afrontar el període d’un any que ara s’inicia fins que entri en vigor el nou contracte, que suposarà una “actualització global” del servei. El pla engloba diverses mesures com la posada en funcionament d’una nova nau logística de neteja i de la nova deixalleria o la creació d’un grup d’acció ràpida que actuarà de manera polivalent. El pla arriba just al final del contracte actual, amb 18 anys de vigència, quan la maquinària comença a patir un desgast i en un context d’emergència per sequera on l’ús d’aigua està molt restringit.

Les mesures que inclou aquest pla, consisteixen en cinc estratègies principals, que giren entorn de la posada en marxa de dos equipaments: la nau logística de neteja i la nova deixalleria. El pla, però, també inclou la incorporació de maquinària de neteja actualitzada i més eficient (que utilitzi menys aigua i amb més pressió), així com de nous camions, tractora d’illes emergents i de vehicles polivalents, per a poder prestar un millor servei de recollida de residus.

Amb la incorporació de la nova nau logística ubicada al polígon industrial de Sant Joan, i per tant, dins el nucli urbà, les 3.200 hores que fins ara es destinaven a desplaçament de les màquines des de la nau actual de La Pietat (situada fora del nucli urbà) i fins als llocs de treball i a la inversa (unes 550 jornades), es dedicaran a més hores de neteja mecànica. En la neteja manual també s’aplicaran millores en els recorreguts entre punt d’inici de la jornada i el final, que passaran a formar part dels itineraris de treball dels operaris.

S’incorporaran dues escombradores de nova tecnologia, i una fregadora per terres pavimentats que permetrà fer neteges més profundes i més duradores (amb menys aigua i millor resultat) en terres com els dels barris vells (Palamós i Sant Joan) i voreres amples, com les del passeig del Mar. També s’incorpora un nou cotxe per a la neteja de platges i retirada de brossa de les papereres.

Pel que fa als grups d’acció ràpida, disposaran de mitjans mecànics polivalents per transportar abocaments o fer neteges puntuals. A més, s’estructurarà un servei rotatiu a places i el seu entorn. Amb aquest objectiu es destinaran equips durant una jornada de matí o tarda, amb la neteja mecànica a fons, la manual a l’entorn als paviments, i la neteja de mobiliari i de contenidors, en funció de necessitats.

D’altra banda, s’obriran noves franges horàries per als particulars a la nova deixalleria i s’ampliaran els serveis incentivant la reutilització com un espai de reparació i intercanvi.

Una altra de les mesures previstes és la col·laboració amb el sector econòmic per a millorar la participació en el “porta a porta comercial” i la cura de la via pública i la incorporació de camions de lloguer per a la recollida de residus, a més d’una nova tractora destinada al transport de les illes emergents, que substituirà l’actual amb un estat alt de desgast que comporta avaries sovintejades. A més a més es reposaran els contenidors més deteriorats i s’incorporaran noves campanes de paper.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Catalunya registra el dia més plujós des del setembre de l’any passat

barcelona
medi ambient

Reus intensifica les sancions per no llançar bé les escombraries

REUS
meteorologia

Un centenar d’avisos per la pluja des de diumenge al vespre

BARCELONA
estats units

Almenys quatre morts per múltiples tornados a Oklahoma

barcelona
Societat

Mor Carles Busquets, reconegut fotògraf reusenc i expropietari de Niepce

societat

S’ensorra una part de l’edifici de l’Escola de Vela a causa del temporal

platja d’aro
llengua

Voluntariat per la llengua ha creat més de 178.000 parelles lingüístiques

barcelona
societat

Reus torna a homenatjar la rosa, el símbol de la ciutat

REUS
medi ambient

Identificats els autors de nou abocaments a Lleida

LLEIDA