Administracions

FIGUERES

El Culubret i Sant Joan, inclosos en la fase pilot del programa “Barris amb futur”

Els barris del Culubret i de Sant Joan de Figueres formaran part del programa “Barris amb futur”, una iniciativa pilot d’intervenció social i urbana, impulsada per la Generalitat de Catalunya, que parteix de la premissa que si una població millora les seves condicions de vida allà on resideix, el territori (el municipi) millora en termes de benestar col·lectiu.

Per això, “Barris amb futur” preveu dur a terme actuacions concretes que es decidiran des dels municipis, però hauran de tenir en compte tres àmbits: la millora dels espais de sociabilitat (equipaments, espais públics i organització veïnal); la millora de les condicions de vida (habitatge, ocupació i cures), i el foment de la igualtat d’oportunitats centrada especialment en infants i joves (educació, lleure, cultura, gènere i salut).

El programa es desplegarà en 20 barris, que s’han escollit d’acord amb criteris quantitatius (indicadors com ara població migrant amb renda baixa, joves sense estudis o renda mitjana per persona) i criteris qualitatius basats en la capacitat de resposta del territori tant des de l’àmbit institucional com des de l’acció comunitària.

El programa, que es desplegarà durant l’any 2024, s’impulsarà a través de la col·laboració entre diversos departaments de la Generalitat (Drets Socials, Educació, Salut, Empresa i Treball i Cultura), els ajuntaments, el teixit associatiu, entitats del tercer sector, xarxes de l’economia social i empreses del territori.

L’alcalde de Figueres, Jordi Masquef, ha destacat que “des de l’Ajuntament valorem molt positivament que s’incloguin el Culubret i Sant Joan en aquest Pla dC:UsersjpuntiDownloads1200_1557998255foto_3489294.webpe Barris amb

Futur, en un sector de la ciutat històricament oblidat des de les administracions supramunicipals. El govern de Figueres considera imprescindible afrontar la transformació del Sector Oest, especialment la dels barris de Sant Joan i el Culubret des de les vessantssocial, econòmica i urbanística conjuntament. Estem doncs, davant d’una oportunitat històrica per fer-hi front amb eines, recursos i voluntat política per part d’ambdues administracions”.

Una vintena de barris d’arreu

A més a més de Sant Joan i Culubret, els 19 barris on es desenvoluparà la fase pilot de“Barris amb futur”són el barri de la Vila (Amposta), Sant Roc (Badalona), Casc Antic (Balaguer), barri de la Farga (Banyoles), Barri Vell (Berga), Sant Cosme (el Prat de Llobregat), El Montornès Nord (Montornès del Vallès), Masia de Ca n’Espinós, Farreres i Ausiàs March (Gavà), Pont Major (Girona), les Planes – blocs la Florida (l’Hospitalet de Llobregat), Centre Històric (Manresa), la Mariola (Lleida), Barri Vell (Olot), Barri Fortuny (Reus), Barri Centre (Salt), Sant Salvador (Tarragona), Zona nord de Ca n’Anglada (Terrassa), Ciutat històrica (Tortosa) i Les Casernes, Sant Jordi, la Geltrú (Vilanova i la Geltrú).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El temporal causa un nou vessament d’aigües fecals a la riera de Canyars

Gavà
Medi ambient

Arxivats els expedients d’autorització de dos parcs solars al Perelló i l’Ametlla de Mar

El Perelló
PATRIMONI

Quart disposa de la rectoria de Sta. Margarida fins a l'any 2047

QUART

Fomentar el benestar emocional a través de l’escriptura

olot
Meteorologia

El pla Inuncat es manté en prealerta

Barcelona

Es vol fomentar l’ús del català en el sector de la bicicleta

girona
societat

Nova protesta dels funcionaris de presons a Brians

Sant Esteve Sesrovires

Mifas ajuda els afectats per un accident de trànsit a ser autònoms

GIRONA

Vint anys al servei de les famílies més vulnerables

Badalona