Administracions

castelló d’empúries

SOM Castelló alerta que l’Ajuntament va cap al “col·lapse” i el govern ho nega “rotundament”

El cap de l’oposició de Castelló d’Empúries, Agustí Ayats (Som Empuriabrava i Castelló), alerta sobre la difícil situació econòmica municipal, que defineix de problemàtica. Ayats afirma que és “un problema greu” i que si no s’hi “busca una solució a curt termini l’Ajuntament pot col·lapsar”. Una visió que l’alcaldessa, Anna Massot (ERC), nega amb “contundència i rotunditat”.

Segons Agustí Ayats, l’Ajuntament pateix de menys ingressos no financers que despeses: “Gastem més del que ingressem”, destaca, i hi afegeix: “L’equip de govern treballa a partir de crèdit.” Aquesta situació, i segons Ayats, porta el govern, d’ERC, a “escanyar la inversió”.

“Sobta que del total pressupostat només 7,9% vagi a inversió real el 2025 –explica Ayats. El 2026 passarà a un 6,7% i encara més, el 2027, al 5,7%”, i hi afegeix: “Per comparar-ho amb una altra partida, les despeses de personal que el 2024 eren d’un 36% passen a un 38,4% el 2027. Aquest augment el 2027 suposa el 41% de la inversió real d’aquell any.”

L’alcaldessa ho nega

L’alcaldessa, Anna Massot, assegura que la gestió financera i econòmica és responsable, “molt lluny de vorejar el col·lapse”; la realitat és que el 2024 “hi ha un volum molt rellevant d’inversions”; pel que fa al personal, només es fan les puges obligatòries per llei.

Per Massot, el discurs de Som és “alarmista i poc seriós”, i fa algunes afirmacions falses, com per exemple quan diu que l’Ajuntament té menys ingressos que despeses. “La realitat és que els ingressos corrents –segons Massot– són superiors a les despeses corrents; és a dir, ingressem més del que gastem.” La situació, explica, és bona i no voreja ni de bon tros el col·lapse ni té cap problema greu, com afirma Som; i ho demostra la liquidació positiva del pressupost del 2023, amb un estalvi net del 2,5% dels seus ingressos corrents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

sanitat

En marxa les sis noves consultes externes del CAP Sitges

Sitges

Distintiu Biosphere per a la platja i l’oficina de turisme de Torre Valentina

CALONGE I SANT ANTONI
SOCIETAT

Comencen les afectacions de trànsit per la Fórmula 1

Barcelona

La Diputació de Barcelona destina 1,3 milions a tenir platges més “segures i saludables”

Mataró
societat

Els pobladors del Pirineu central al neolític inicial ja menjaven làctics i derivats del porc

Barcelona

L’Ajuntament defineix dotze espais del municipi com a refugis climàtics

SALT
infraestructures

Els enllaços de la C-17 amb polígons de Granollers i Lliçà de Vall, a punt d’estrena

Granollers
societat

Arrenca el judici contra l’acusat de violar una menor a Igualada el 2021 i intentar matar-la

Barcelona
societat

Consum de coques artesanes de Sant Joan, a l’alça

Barcelona