Educació

educació

solidaritat

Premià de Dalt té llibres de text gratuïts per tercer any

L'Ajuntament manté la partida de 140.000 euros per renovar el material escolar de les escoles públiques i l'institut

L'experiència, amb què des del 2014 han invertit 630.000 euros, beneficia més de 1.000 famílies

L'Ajuntament de Premià de Dalt mantindrà, i ja són tres anys, la gratuïtat dels llibres de text de les dues escoles de primària públiques i de l'institut. Hi destina una partida de 140.000 euros que serviran per comprar materials nous i per substituir aquells que han quedat malmesos. La iniciativa, batejada com a Rodallibres i l'única d'aquestes característiques que es fa al Maresme, beneficia més de 1.000 famílies del municipi. Segons els càlculs fets del consistori, cada alumne que estudia de P3 a Batxillerat s'estalvia entre 200 i 400 euros per curs. “N'estem molt satisfets, dels resultats, perquè han complert les expectatives que teníem”, explica l'alcalde, Josep Triadó (CDC) que destaca que en cas de família nombrosa, l'estalvi conjunt d'aquests tres anys pot arribar dels 1.800 als 3.600 euros. A banda dels llibres, la despesa més important per a les famílies, també se subvencionen els materials utilitzats en els primers cursos d'escolarització i que no es poden reutilitzar. Els exemplars són propietat de l'escola i els alumnes en poden fer ús i n'han de tenir cura. “Les famílies aporten una petita quota a l'inici de curs perquè cadascuna de les comissions de llibres que funcionen a cada centre per fer front a reposicions de llibres durant el curs. Cada comissió està integrada per un representant de l'Ajuntament, un de l'AMPA i un de l'escola, segons explica l'alcalde. Triadó hi afegeix que no tan sols en surten beneficiades les famílies sinó que el teixit comercial local ha notat un augment en les vendes durant les setmanes prèvies a l'inici de curs. “La gent pot invertir en altres productes els diners que reservava per als llibres”, comenta.

De cara al curs 2017/2018 l'Ajuntament ja ha fet una previsió destinada a la compra de llibres que pujarà a 161.000 euros “atès que ja aquest curs s'obre una tercera línia de primer d'ESO que significa la incorporació de més alumnes”. Triadó assenyala que la inversió en llibres de text s'emmarca en la política seguida des de fa anys al municipi on “l'economia està al servei de les persones, no dels bancs”.

LA FRASE

Els ciutadans poden invertir en altres productes els diners que reservavmen per adquirir els llibres
Josep Triadó (CDC)
alcalde de premià de dalt


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia