Societat

Festes i tradicions

El president obre el Besalú Medieval

Carles Puigdemont elogia el “patrimoni humà” de la vila

Besalú ha sabut conservar el seu patrimoni arquitectònic i és un “digne dipositari” dels seus valors històrics, però més important que això és el seu “patrimoni humà”. El president de la Generalitat es va posar els besaluencs a la butxaca amb aquest i altres elogis en el lliurament dels premis Pont de Plata, que va tenir lloc ahir al vespre a la sala Gòtica –plena a vessar– i que va ser el primer acte de la fira Besalú Medieval d'aquest cap de setmana.

El “patrimoni humà” al qual es referia Carles Puigdemont el representaven les tres persones i l'entitat que l'Ajuntament va reconèixer amb els guardons. Dos dels homenatges van ser a títol pòstum: el de Marta Serra, que havia estat regidora durant tres mandats, i el de Joan Masó, que havia estat president de l'associació Acunç i propietari d'Els Claustres, un edifici que havia cedit moltes vegades al municipi. Familiars seus van recollir el premi. D'altra banda, es va lliurar el Pont de Plata a Carme Anglada, una veïna molt popular que ha col·laborat –sovint com a cuinera– en moltes activitats del poble. Finalment, es va voler premiar el club BTT Besalú Desfrenats, nascut fa deu anys. En nom seu va parlar un dels seus impulsors, Joan Bosch, Letu.

A més del president, van assistir a la cerimònia l'alcalde, Lluís Guinó; el delegat de la Generalitat a Girona, Eudald Casadesús, i el director dels serveis de Cultura a Girona, Francesc Ten.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia