Educació

municipal

lluita a l'assetjament

Prevenció de l'assetjament escolar a Castell-Platja d'Aro

El municipi presenta un protocol d'accions per conscienciar la població del problema i mirar que aflorin casos no detectats

Estenen la recerca a altres centres que freqüenten infants i adolescents

L'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro ha elaborat un nou protocol per prevenir l'assetjament entre infants i adolescents, amb manifestacions com ara el bullying escolar. El document aplega tota la feina feta en els últims anys des de diferents instàncies municipals, a més de l'experiència dels centres educatius públics –l'institut Ridaura i les escoles Vall d'Aro, Estanys i Fenals–, i també ha rebut la implicació dels cossos de seguretat –Policia Local i Mossos d'Esquadra– que han seguit alguns casos en els últims anys.

Els tècnics municipals assenyalen que “no hi ha un gran volum de casos, però hi ha constància que n'hi ha alguns de latents”, que no s'arriben a detectar o afloren quan ja és massa tard.

La regidora de Benestar Social i Salut Pública, Pilar Ferrero, recordava que el treball al municipi va començar l'any 2007, amb un conflicte entre joves en què es va demanar el suport al Departament de Justícia. “A partir d'aquí es va començar un treball en xarxa sobre el model d'actuació proposat per la legislació vigent i els decrets de la Generalitat, però adaptat a les característiques de la població.”

Presentació en públic

El document final es va presentar ahir en una jornada de treball centrada en el fenomen de l'assetjament a les aules i amb una xerrada del mestre i psicòleg Jordi Colle, especialista en la matèria. Hi van assistir docents, progenitors, representants de les AMPA, funcionaris i agents policials, que van exposar les línies d'actuació per sensibilitzar sobre el problema i fer que tothom estigui alerta per detectar possibles conflictes.

En aquesta línia, a més de la divulgació i activitats en casals, espais familiars o la mateixa biblioteca, volen que els centres i serveis que també treballen amb escolars i adolescents es familiaritzin amb el procediment a seguir, en què representants policials van destacar la importància de la via de la mediació, a banda de la justícia ordinària.

LA DATA

2007
L'administració
de Castell-Platja d'Aro va començar a treballar contra casos d'assetjament, arran d'un conflicte.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El Govern inverteix 685.000 euros en l’abocador clausurat

LES LLOSES

Regalen 2.000 banderes de la ciutat perquè es pengin per les Fires

figueres

Dotze serveis municipals ja han fet el trasllat temporal a la FACT

TERRASSA

Augmenten les peticions voluntàries per ser atesos a Support-Girona

girona
societat

L’erosió d’un barranc genera esquerdes a edificis de Salàs de Pallars

SALÀS DE PALLARS
Moda

Creixen els compradors del Regne Unit que venen a la Barcelona Bridal Fashion Week

Barcelona

Iniciativa pionera de gestió de boscos per tal d’adaptar-los al canvi climàtic

la vall de bianya
PATRIMONI

El festival de recreació històrica Tàrraco Viva es dedicarà enguany al Mediterrani

Tarragona

Roses i Castelló celebren les dessalinitzadores

roses / castelló d’empúries