Salut

L'hospital de Figueres acaba la reforma de les instal·lacions

Amb les millores a la segona planta que s'han fet aquest estiu es tanca un projecte de reformes que haurà durat tres anys i ha suposat una inversió total superior als 400.000 euros

L'hospital de Figueres ha acabat la reforma de la segona planta d'hospitalització i d'aquesta manera finalitza el projecte de modernització dels tres nivells del centre. Les fases s'han dut a terme en tres anys consecutius: la planta maternoinfantil, el 2014; la d'hospitalització mèdica, el 2015, i la d'hospitalització quirúrgica, el 2016. Tot el projecte ha significat una inversió superior als 400.000 euros.

Ahir es van presentar les últimes actuacions efectuades durant els mesos d'estiu: s'han fet les obres de reforma de la segona planta per fer-la més sostenible, confortable i acollidora. Els treballs necessaris per dur a terme aquesta última fase han costat 170.000 euros.

L'actuació ha fet l'espai més sostenible i respectuós amb el medi ambient, amb el canvi d'il·luminació dels passadissos, que ara disposen de llums LED, un sistema que proporciona més llum i representa un important estalvi energètic. En aquest sentit, s'ha incorporat un sistema d'il·luminació a la part inferior dels passamans, per reduir la quantitat de llum del passadís en horari nocturn i afavorir el descans dels pacients. També s'ha treballat en la millora dels tancaments de les habitacions dels pacients, s'han fet més aïllants de les condicions climàtiques externes, de manera que s'abaratirà la despesa de climatització d'aquest espai i alhora serà més confortable. S'ha renovat el sistema intercomunicador entre el pacient i la infermera, una eina que redueix el nombre de desplaçaments dels professionals.

Pel que fa als passadissos, la millora del sistema lumínic, el canvi de color i la instal·lació de plaques protectores a les parets n'han millorat la imatge i han fet que sigui un espai més acollidor, modern i agradable. Aquest també ha estat el moment per col·locar la nova senyalització i canviar la numeració de les habitacions i fer-la més lògica. Són 40 habitacions amb capacitat per a 64 pacients.

En declaracions a l'Agència Catalana de Notícies, l'alcaldessa de Figueres i presidenta del Patronat de la Fundació Salut Empordà, Marta Felip, destacava ahir, amb motiu de la visita de les instal·lacions, la inversió realitzada. “Fa quinze anys, 400.000 euros podien semblar una propina. En els darrers tres anys, suposen un sobreesforç importantíssim en els pressupostos públics”, va dir, i va remarcar “la bona gestió pressupostària” de la fundació que gestiona l'hospital. “No són unes obres espectaculars però contribueixen a defensar la salut pública de la gent en un entorn més confortable i còmode”, hi afegia el gerent de la Fundació Salut Empordà, Martí Masferrer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós
GIRONA

Convoquen una protesta l’1 de maig contra la massificació turística

GIRONA
BANYOLES

L’INS Josep Brugulat torna a participar en el City Nature Challenge

BANYOLES
societat

L’equip de govern vol posar el nom de Terricabras a una plaça o un carrer

girona