Societat

Quatre morts en descarrilar un tren a Galícia

El comboi, que feia el trajecte entre Vigo i Porto, va xocar contra un pont

L'accident, del qual es desconeixen les causes, provoca cap a una cinquantena de ferits

Quatre persones mortes i una cinquantena de ferides és el tràgic balanç d'un accident de tren ahir al matí prop de l'estació d'O Porriño, a la província de Pontevedra, a Galícia. El tren, un comboi de la companyia Comboios de Portugal, que cobria la ruta entre Vigo i Porto, va xocar contra un pont prop de l'estació d'O Porriño, després de descarrilar per causes que ahir a la nit encara es desconeixien.

Entre els morts hi ha el maquinista del tren, de nacionalitat portuguesa, l'interventor i un jove treballador en pràctiques, tots dos gallecs, i un viatger nord-americà. Pel que fa als ferits, segons el servei gallec d'urgències sanitàries, la majoria són de caràcter lleu, excepte set que van ser considerats menys greus. Tots van ser portats, després de ser atesos a la cafeteria de l'estació i en les ambulàncies que van arribar, a diferents hospitals i centres de salut de la zona.

El tren, un model dièsel 420, que havia sortit a les 9.02 de l'estació de Vigo, va descarrilar a les 9.25, en un tram recte, quan efectuava l'entrada a l'estació d'O Porriño. Hi viatjaven 65 persones, 62 viatgers, el maquinista, l'interventor i el jove que hi treballava en pràctiques.

Després de descarrilar, el tren va xocar contra una torreta i un dels vagons va bolcar, mentre que els altres dos van quedar mig bolcats.

Al tram de l'accident, s'hi estaven fent tasques rutinàries de manteniment a la via principal, segons va confirmar ahir al matí el ministre de Foment en funcions, Rafael Catalá, que es va traslladar al lloc dels fets. A la tarda també hi va anar el president Mariano Rajoy. La campanya de les eleccions gallegues es va suspendre ahir en senyal de dol.

Catalá va dir que Adif estava investigant les possibles causes de l'accident, com per exemple si el maquinista va reduir la velocitat, com tocava, o no ho va fer, o si hi van intervenir altres factors. El tren, en tot cas, havia passat una revisió en profunditat el mes de maig passat i una altra de menys minuciosa aquest mateix dijous.

LA XIFRA

65
persones
viatjaven en el tren, 62 de les quals eren passatgers. El comboi anava de Vigo a Porto.

L'accident d'Angrois, en el record

Aquesta nova tragèdia ferroviària a Galícia va fer reviure el sinistre que va passar fa poc més de tres anys al barri d'Angrois, de Santiago de Compostel·la, quan el tren que cobria la ruta entre Madrid i Ferrol va descarrilar el 24 de juliol del 2013, en un sinistre en el qual van morir 80 persones i 140 van resultar ferides. Com llavors van fer els habitants d'Angrois, els veïns d'O Porriño, juntament amb els equips d'emergència, no van dubtar a ajudar els passatgers accidentats ahir. Eva García de la Torre, alcaldessa d'aquest municipi integrat a l'àrea metropolitana de Vigo, d'uns 18.500 habitants, va agrair el suport dels veïns i la intervenció dels equips de rescat. Un passatger va dir que li semblava que el tren anava massa de pressa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Estudien un projecte per crear pisos amb serveis per a gent gran que faciliti l’accés al lloguer als joves

Manresa
Campdevànol

Punt d’autoreparació de bicicletes a la font del Tòtil

Campdevànol
GIRONA

Els pagesos gironins protesten per una nova baixada del preu de la llet

GIRONA
Societat

Acord per ampliar el festival Roses de Reus

Reus
FIGUERES

Restauraran la façana i els elements patrimonials del Teatre el Jardí

FIGUERES
Urbanisme

Rebategen carrers de Sarrià per denunciar la destrucció dels jardins de Can Raventós

Barcelona
societat

Barcelona vol limitar l’horari d’obertura a l’entorn del carrer Tuset

barcelona
BADALONA

Els usuaris de Can Bofí Vell, condemnats a viure de nou al carrer

BADALONA
Albanyà

Bassegoda recupera el sant Miquel vandalitzat fa més de 20 anys

Albanyà