Educació

ensenyament

El grau d'FP centrat en la terrissa arrenca a la Bisbal

Els estudis, únics a Catalunya, comencen amb només sis alumnes, però esperen que siguin més a final d'octubre

L'institut rep els nous estudiants i estrena un altre grau superior d'integració social

L'institut de la Bisbal va oferir ahir al matí un acte de benvinguda formal als nous estudiants que comencen el nou curs 2016/17 de formació professional (FP) al centre. La gran novetat, a més del grau superior d'integració social, és el grau mitjà especialitzat en arts plàstiques i disseny de terrisseria i ceràmica, que s'imparteix per primer cop a Catalunya.

El grau de ceràmica s'ha estructurat en dos cursos i s'ha posat l'èmfasi en el vessant pràctic, amb 735 hores curriculars fora de les aules per conèixer l'ofici i l'activitat comercial en empreses. L'únic obstacle, d'entrada, és que el curs comença amb només sis alumnes inscrits, però de procedències –a més de la Bisbal, n'hi ha de Sant Feliu de Guíxols, Palafrugell, Palamós i Girona– i perfils diversos. La coordinadora de graus d'FP, Marina Puig, no descarta que la xifra s'elevi en les setmanes vinents, ja que el termini de matriculació no es tancarà fins a finals d'octubre i podrien donar cabuda a una vintena d'alumnes per promoció. Com a professora principal, han incorporat la prestigiosa ceramista Ivet Bazaco, que té el taller a Olot.

Els estudis neixen amb voluntat de formar mà d'obra i nous talents que rejoveneixin el sector ceramista i terrissaire bisbalenc, amb més de 40 empreses productores i moltes altres de vinculades al municipi i l'entorn, va recordar el cap de Promoció Econòmica de la Bisbal, Daniel Sabater. El president de l'Associació d'Empresaris Artesans Ceramistes, Salvador Figueras, va assenyalar que l'ofici té futur i ofereix un ampli ventall d'especialitzacions, amb una evolució positiva de les vendes, sobretot l'exportació.

Altres matèries

Pel que fa a la resta de graus formatius d'FP, el nou cicle superior d'integració social complementarà –va assenyalar la directora, Rosa Angulo –els estudis que ja s'impartien fins ara del grau mitjà de serveis a la comunitat. El centre també va convidar la directora de Serveis Socials del Consell Comarcal baixempordanès, Montse Gudayol, i la directora de l'Associació El Trampolí, que van posar exemples de les oportunitats laborals que ofereixen els estudis i la novetat de les pràctiques remunerades a partir del segon curs del grau superior, segons l'esquema de la formació professional dual.

A més, l'institut de la Bisbal també impartirà aquest curs estudis d'FP de grau mitjà de gestió administrativa, l'especialització més antiga, que ja voreja el mig segle de trajectòria, i el grau superior d'educació infantil. En aquest darrer cas, enguany només hi fan el segon curs perquè s'alternaran anualment amb el d'integració social. Així doncs, el 2017/18 tornaran a oferir primer.

LA XIFRA

735
hores
de pràctiques preveu el currículum del nou grau mitjà d'arts plàstiques i disseny de terrisseria i ceràmica.

El congrés ceramista, a la Bisbal

Més de cent congressistes visitaran demà passat la Bisbal amb motiu del 47è Congrés Internacional de l'Acadèmia de Ceràmica, que se celebra aquesta setmana a Barcelona amb més de 350 inscrits d'arreu del món, sobretot de la Xina, el Japó, Austràlia, Israel, els EUA, Amèrica del Sud i diversos països europeus. La delegació hi podrà conèixer de primera mà la ceràmica bisbalenca i l'activitat i el valor que suposa el Terracotta Museu, que va començar a funcionar a ple rendiment a finals de l'any passat. Entre les activitats previstes, visitaran les terreres, tallers locals i l'exposició Jordi Aguadé: l'obra i l'empremta i la de les teules i rajoles pintades de la col·lecció de Xavier Gabarró, dues mostres que s'inauguraran aquest diumenge i que es podran visitar, respectivament, a la sala d'exposicions temporals i l'espai expositiu El Forn del Terracotta Museu fins al 8 de gener de l'any vinent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Protesta contra la possible implantació d’una planta de biogàs

Camarles

Desnonen una família amb una filla de cinc anys a Tarragona

Tarragona

La unitat de drons dels Mossos a l’aeroport entrarà en servei aquest any

figueres
medi ambient

Barcelona triplicarà l’energia fotovoltaica en tres anys

barcelona
societat

Hortolans de Manresa, indignats pel tall d’aigua per regar

Manresa
SALUT

El Trueta incorpora un TAC que ofereix imatges durant la intervenció

GIRONA
Salut

Balcells assegura que l’assistència mèdica al Baix Segre està “garantida”

Lleida
GIRONA

Les infermeres d’atenció primària es reivindiquen en un congrés

GIRONA
salut

Reclamen mantenir l’actual hospital Sant Jaume de Mataró fins que no es faci el nou

Mataró