Salut

sanitat

Dulsat i els grups de Lloret donen motius a Comín per obrir el CAP a la nit tot l'any

La població oscil·lant consolidada i la renda per càpita juguen a favor del consistori lloretenc

Salut prepara canvis a urgències i en l'atenció continuada

L'alcalde de Lloret, Jaume Dulsat (Partit Demòcrata Català), i representants de tots els grups del ple van exposar ahir en una reunió amb el conseller de Salut, Antoni Comín, els motius pels quals el CAP del centre ha d'obrir a la nit tot l'any i tornar així a la situació d'abans del 2012. El centre, al carrer Girona, tancarà a finals de mes.

Dulsat assenyala que Salut prepara canvis a urgències i en l'atenció continuada en el marc d'un pla director. Tant Lloret com altres municipis s'han queixat al govern de les disfuncions del sistema. Per això, el divendres 14 d'octubre Dulsat participarà en una jornada a la conselleria que hauria d'ajudar a definir els criteris que permetran incloure canvis en els horaris dels centres d'atenció continuada. Els canvis no se sabran fins d'aquí a tres mesos.

La reclamació de Lloret –37.618 empadronats el gener del 2015– juga amb dos elements a favor: la població oscil·lant consolidada i la renda per càpita. Darrere Barcelona i Salou, Lloret és el tercer municipi en l'índex de la població estacional ETCA, que té en compte la població resident i els fluxos d'entrada i sortida al municipi (mitjana anual de persones per dia). A Lloret, el saldo resultant de les entrades de població no resident al municipi i les sortides dels que hi viuen és de 16.413 persones. A més, Lloret té una renda per càpita baixa. Segons l'Idescat, el 2012 el PIB per habitant era de 15,5 en milers d'euros. Per exemple; a Girona era de 36,2 i a Figueres, de 22,1.

Acompanyat del regidor de Promoció Econòmica, Jordi Orobitg (ERC), diputat al Parlament, Dulsat ja s'havia entrevistat amb Comín poc després que l'exdirigent del PSC accedís al càrrec. Dulsat també ha fet saber la reivindicació de l'Ajuntament i els veïns al president del govern, Carles Puigdemont.

En la trobada hi van ser presents tots els portaveus, l'esmentat Orobitg (ERC-Avancem), Antonio Lorente (PSC), Marc Fuertes (Millor), Xavi Rodríguez Pacios (ICV-EUiA), Jordi Hernández (Ciutadans) i el regidor Paulino Gracia (En Lloret Sí Se Puede) i l'edil no adscrit, Enric Martínez (exregidor del PP). Nacho Álvarez (associació de veïns de Roca Grossa) hi va assistir en nom de les entitats. També hi havia el director dels serveis territorials de Salut, Miquel Carreras.

Els serveis de Blanes

Més d'un regidor va expressar a Comín que els serveis de l'hospital de Blanes, que gestiona la Corporació de Salut del Maresme i la Selva (CSMS), no són els adequats per atendre les urgències dels veïns de Lloret, que s'hi han de desplaçar a la nit fora de l'estiu. Pacios diu que els parts de les famílies de Lloret i rodalia han de ser atesos a Calella (i no a Blanes). “A urgències [de Blanes] hi ha el mateix personal ara que al desembre”, afirma Enric Martínez.

LA FRASE

La intenció no és fer política sinó gestionar les coses amb interès ciutadà. És una qüestió transversal
Jaume Dulsat
alcalde de lloret (PDC)

LA XIFRA

16.413
persones
de més (al dia i de mitjana anual) hi ha entre les entrades dels no residents i la sortida dels residents a Lloret.

LA DATA

14.10.16
Dulsat participarà
a la conselleria en una jornada per fixar els criteris dels canvis.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia