Societat

tribunals

judici a les targetes black

Comença el judici per les targetes black

La fiscalia anticorrupció demana penes d'entre un i sis anys de presó per Blesa i l'ex vicepresident del govern, Rodrigo Rato

Els 65 acusats, tots ells ex directius de Caixa Madrid i Bankia, es van gastar 15,5 milions d'euros en despeses personals

Aquest dilluns arrenca a l'Audiència Nacional el judici per l'ús de les targetes “black”. Pel banc dela acusats hi passaran 65 ex consellers i directius de Caixa Madrid i Bankia, entre ells els seus respectius presidents, Miguel Blesa i l'ex ministre del Partit Popular, Rodrigo Rato, per a qui la Fiscalia Anticorrupció demana penes d'entre un i sis anys de presó per delictes d'apropiació indeguda.

Després de més de dos anys d'investigació, el jutge instructor del cas, Fernando Andreu, considera que hi ha indicis clars que els 65 alts càrrecs dels dos bancs -entre ells representants sindicals- es van gastar 15,5 milions d'euros en “negre” entre 1999 i 2012 en despeses personals. Tot i això, en el judici només es pot jutjar l'etapa posterior al 2003 -12 milions d'euros enlloc dels 15,5-, ja que els fets previs ja han prescrit.

Avui comencen les qüestions prèvies- Els interrogatoris no començaran fins aquest divendres 30 de setembre i el judici quedarà vist per sentència el 23 de desembre.

Joies i hiotels de cinc estrelles

Els 65 processats van carregar a les seves targetes “black” despeses en joieria, botigues de roba, restaurants, viatges o roba de marca. entre d'altres. Durant el temps que va utilitzar la targeta, l'ex ministre del PP, Rodrigo Rato, es va beneficar d'estades en hotels de quatre i cinc estrelles o d'accessoris Louis Vuitton.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona