Societat

DIES DE VI I ROSES

El modernisme també és moda

Una exposició busca la inspiració modernista en la costura mentre Leonor Watling beu cava català

Visitar la mostra anual en què la Fundació Antoni de Montpalau ensenya les seves noves adquisicions és com entrar
en una botiga de vestits de segona mà de luxe, però sense poder-hi comprar res. Mai saps què hi trobaràs, però ben segur que hi ha alguna peça que et roba el cor. Aquest cop a mi m'han impressionat un vestit llarg de la veneciana Roberta di Camerino del 1970 que, per un joc de trompe-l'oeil, sembla un vestit jaqueta amb pantalons palazzo; un disseny llarg de seda d'aspecte medieval prerrafaelita amb perles al coll i als punys de finals dels anys seixanta d'Andrés Andreu; un Givenchy del 1973 amb un magnífic estampat floral cedit recentment per Leonor March, i un abric de llana brodat amb aspecte de capa de Christian Lacroix cedit per l'exmodel Francina Díaz.

Encara que sembli difícil, Josep Casamartina, Ismael Núñez i Rosa Maria Martín i Ros els han buscat un denominador comú que arrodoneix l'exhibició. D'una manera o d'una altra, tots es podrien haver inspirat en el modernisme. El vestit trompe-l'oeil representaria la dona que comença a treballar i a exercir els seus drets; el d'Andreu remet al gust per èpoques passades; el de Givenchy, a l'exuberància floral, i la capa tindria la riquesa de la passamaneria i una estampació habitual en l'ornamentació vienesa del moment. N'hi ha molts més exemples, com l'orientalisme avantguardista d'un Yamamoto, i un Miyake que podreu trobar a la bella Fundació Rocamora fins al 22 d'octubre, amb una entrada de 10 euros.

També modernista va ser l'escenari en què dijous es va presentar l'anunci de Nadal de Codorníu, que aquest cop s'avança a l'octubre per fomentar el consum fora de temporada i que, amb el desig de seduir el públic jove, ja s'emet per YouTube. Leonor Watling, la protagonista, aposta per celebrar el que calgui amb cava, fins i tot que Hisenda et retorni diners. Diu l'actriu, que ha participat en un documental d'homenatge a Bigas Luna, Bigas x Bigas, que el director va ser qui la va acostar al món de les bombolles amb els seus dinars dominicals de pollastre amb cava oberts a tots els amics.

Discreta amb la seva vida privada, el fet de ser mare i la crisi del cinema han fet que darrerament s'hagi dedicat més al seu grup Marlango que a filmar, tot i que, quan li pregunten sobre la maternitat, assegura que no és cap excusa per deixar enrere la professió. Simpàtica i feliç de participar en
el rodatge d'una nova sèrie, Pulsaciones, creada per Emilio Aragón, va arribar a la presentació amb un vestit blanc curt de Justicia Ruano i es va deixar retratar davant de la C modernista de la marca.

El mateix dia, si li hagués vingut de gust, hauria pogut passar per
la botiga de Liu Jo per col·locar-se una C o qualsevol altra lletra en algun texà de la casa, com van fer un bon grapat de clientes i blogueres. Dos artesans de la firma italiana omplien de lluentons i tatxes els texans d'una marca que presumeix d'haver estat la primera a inventar el model bottom up, que, gràcies a un joc curvilini de costures, apuja
el cul i s'ajusta sense comprimir.
Els dissenys d'aquesta temporada s'imposen encara estrets, així que, per marcar cos, ens hem de cuidar, com fan la presentadora que caça papallones Núria Marín i l'exatleta María Vasco, que ara fa just 16 anys va aconseguir la medalla de bronze en els Jocs de Sidney i a qui el seu amor, el triatleta Javier Lorente, li
va demanar matrimoni aquesta primavera, en l'entrega d'uns premis a Granada.

Dimecres van presentar el projecte Healthy Princess, del centre de bellesa barceloní Blauceldona, que uneix tres punts per sentir-se bé: entrenament, bellesa amb aparells LPG i nutrició.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Gala solidària a l’Hotel Marina Badalona

Badalona

Salut activa la xarxa hospitalària Lleida-Pirineu

Lleida

Protesta contra la possible implantació d’una planta de biogàs

Camarles

Desnonen una família amb una filla de cinc anys a Tarragona

Tarragona

La unitat de drons dels Mossos a l’aeroport entrarà en servei aquest any

figueres
medi ambient

Barcelona triplicarà l’energia fotovoltaica en tres anys

barcelona
societat

Hortolans de Manresa, indignats pel tall d’aigua per regar

Manresa
SALUT

El Trueta incorpora un TAC que ofereix imatges durant la intervenció

GIRONA
Salut

Balcells assegura que l’assistència mèdica al Baix Segre està “garantida”

Lleida