Societat

Turisme

La CUP planteja cobrar una taxa per les cues de turistes

És una de les 18 condicions que han fet arribar a Colau per pactar les ordenances

També proposen apujar l'IBI al Port

El govern d'Ada Colau i el grup municipal de la CUP ja negocien sobre propostes concretes per intentar arribar a un acord sobre l'actualització de les ordenances fiscals de l'Ajuntament de Barcelona de cara al 2017. Conscient que el calendari apressa –l'aprovació inicial del dictamen s'hauria de produir en el ple que s'ha de fer l'últim divendres d'aquest mes – i que el vot dels anticapitalistes li pot ser molt valuós, l'executiu de BComú està analitzant l'encaix de les 18 mesures que poden certificar. Entre aquestes mesures hi ha la d'incrementar el tipus impositiu de l'IBI que grava sobre el port comercial de la capital catalana, així com el valor cadastral dels terrenys de la regasificadora d'Enagás al moll de l'Energia en un 50%.

Amb aquestes dues modificacions, segons càlculs de la CUP, el consistori ingressaria entre quatre i sis milions d'euros més respecte als onze que ara recapta per aquests conceptes. “Es tracta que qui més té, pagui més”, resumia ahir el regidor de la CUP Josep Garganté.

La formació també està en la línia d'introduir noves figures fiscals que gravin directament el turisme. Una d'aquestes seria la que repercutiria sobre les cues que es formen al carrer per visitar recintes de concurrència pública especialment massificats, com ara la Sagrada Família o el camp del Barça. I serien aquestes institucions les que haurien d'abonar-la. La CUP també vol que es cobri una altra taxa a les empreses que fan recorreguts turístics, en concepte de l'ús que fan de l'espai públic.

Els esforços del govern de Colau, ara mateix, són centrar-se en les ordenances abans que en el pressupost. De cara a la seva negociació la CUP plantejarà que un 5% de la despesa dels comptes es triï en un procés participatiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia