Societat

En marxa el primer pla de millora de façanes d'Olot

Deu propietaris han presentat projectes de rehabilitació per valor de 26.000 euros i l'Ajuntament en subvencionarà 20.000

La majoria dels edificis beneficiats són al nucli antic

Un total de deu propietaris d'immobles d'Olot han presentat sol·licitud per acollir-se a la convocatòria de subvencions per promoure la millora o la rehabilitació de façanes. Tot i que s'havia obert a tots els barris de la ciutat, la majoria de les peticions són de persones que tenen immobles situats al nucli antic de la capital garrotxina en què es portaran a terme obres de millora i de pintura.

Dos dels blocs de pisos es troben al carrer Alta Maduixa, dos més al Lliberada Ferrarons, dos més al carrer de Sant Rafael, un al carrer Verge del Portal, i als carrers Panyó, Pou del Glaç i Bolós n'hi ha un més a cadascun.

Es tracta d'edificis plurifamiliars, construïts abans de l'any 1950 i de què un està catalogat. Abans d'acabar aquest any, s'hi han d'haver dut a terme les obres presentades a les subvencions.

La convocatòria preveu una subvenció de l'Ajuntament del 50 per cent del pressupost de l'actuació realitzada, fins a un màxim de 3.000 euros per edifici. També contempla un increment del 25 per cent de l'ajut quan els treballs afecten un edifici catalogat.

L'import de les subvencions sol·licitades puja a un total de 26.000 euros. Per aquest motiu, la regidoria d'Habitatge de l'Ajuntament d'Olot ha decidit ampliar la partida de 20.000 euros inicialment prevista per poder atendre totes les peticions presentades. El regidor d'Habitatge, Josep Berga, s'ha manifestat satisfet perquè s'hagi cobert el total pressupostat per a aquests ajuts i ha recordat que ja tenien previst ampliar-la en cas que se sobrepassés, com ha passat finalment.

LES XIFRES

20.000
euros
és la partida que l'Ajuntament d'Olot destinarà als ajuts de rehabilitació de façanes.
26.000
euros
és la quantitat total que sumen totes les sol·licituds de subvenció per millorar façanes.

Més de 400 requeriments

Fa poques setmanes, l'Ajuntament va fer públic un estudi que revela que un 60% dels 369 edificis del nucli antic d'Olot tenen deficiències, però només 22 presenten riscos a la via pública i en 13 cal actuar-hi de manera urgent. Són xifres dels immobles del quadrant delimitat per les places Ferrer i Palau i els carrers Sant Bernat i Bisbe Lorenzana. Dels 369 edificis inspeccionats, 146 estan en bones condicions, 156 tenen deficiències lleus, 32 presenten deficiències una mica més importants i manca de manteniment, 22 tenen deficiències més acusades i en 13 cal actuar-hi a curt termini. L'informe delimita dues zones on la degradació és més important: una entre els carrers Sastres, Major, Sant Antoni i la plaça Campdenmàs, i una altra als carrers Baix del Tura i Proa, on el ple d'ahir va aprovar enderrocar un edifici i adequar el terreny resultant en un espai públic. L'Ajuntament ha fet ja 434 requeriments a propietaris de 223 finques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia