Salut

Sanitat

La Clínica Girona fa una operació pionera per tractar l'obesitat mòrbida

El digestòleg Ferran González Huix implanta un nou sistema endoscòpic que consisteix en un tub amb una vàlvula que aspira els aliments des de l'estómac

La Clínica Girona ha fet una operació pionera a la ciutat per tractar l'obesitat mòrbida. El digestòleg Ferran González Huix ha implantat un nou sistema endoscòpic que consisteix en un tub amb una vàlvula que aspira els aliments directament des de l'estómac un cop han estat ingerits i que, segons la Clínica Girona, permet reduir pes d'una manera molt efectiva. La intervenció es va fer a finals de setembre a una dona de 45 anys que pesava 98 quilos. Segons la clínica, només va ser necessari un breu procediment ambulatori amb sedació profunda per col·locar-li el sistema entre la part alta de la panxa i l'interior de l'estómac. El digestòleg González Huix, que va dirigir la intervenció, subratlla que el mètode és “poc invasiu i molt efectiu” per reduir pes. S'aspira entre un 20 i un 40% d'allò que es menja en cada àpat i es poden arribar a perdre fins a 60 quilos.

El nou sistema endoscòpic per tractar l'obesitat extrema s'ha batejat amb el nom d'AspireAssist. Per González Huix, que actualment és el president de la Societat Espanyola d'Endoscòpia Digestiva (SEED), aquest nou mètode presenta avantatges significatius: “A part de ser poc invasiu, és reversible: és a dir, el pots retirar quan vulguis i l'orifici de la panxa es tanca espontàniament. També té l'avantatge que és modulable: perds el pes que vols i pots fer que deixi d'aspirar els dies que vulguis. El tub es pot deixar el temps que calgui. Actualment el més habitual és deixar-lo per un any però, de fet, hi ha pacients que, quan els l'han volgut retirar, han demanat que els deixessin la vàlvula tancada, sense fer-la servir, per si de cas al cap d'uns mesos volen tornar a perdre pes si es tornen a engreixar, per exemple.”

Pel que fa als desavantatges, el digestòleg insisteix que, essencialment, són dos: la possibilitat d'infeccions al trajecte del tub o a l'orifici de sortida, i el fet purament estètic de portar una vàlvula exterior a la panxa.

Fins ara s'han implantat pocs AspireAssist arreu de l'Estat espanyol, on s'utilitza des de fa uns dos anys. Així, s'han tractat una quarantena de casos a Barcelona i un a Madrid.

LA XIFRA

40-60
Quilos
de pes es poden perdre amb el nou sistema, segons explica el digestòleg.

LA DATA

30.9.2016
Dia
que es va realitzar l'operació pionera a la Clínica Girona a càrrec del digestòleg Ferran González Huix.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona