Societat

ISABEL ALONSO, PRESIDENTA DE L'ASSOCIACIÓ DRET A MORIR DIGNAMENT

DMD: “En una Catalunya independent hi hauria més possibilitats de tenir una llei de l'eutanàsia”

  • VÍDEO: Entrevista a Isabel Alonso, presidenta DMD Catalunya. acastello

La presidenta de l'Associació Dret a Morir Dignament Catalunya, Isabel Alonso ha visitat l'Illa de Robinson a El Punt Avui Televisió on ha explicat que davant l'oportunitat que suposa el procés constituent, “en una Catalunya independent hi hauria més possibilitats d'acabar redactant una llei sobre l'eutanàsia.” Ha concretat que “la vegada que s'ha votat al Parlament de Catalunya aquesta qüestió, ha tingut un resultat molt ajustat. I pensem que per l'evolució del pensament, i dels diputats, tindria més possibilitats. Tot i així ha recordat que a “l'Associació hi ha persones de diverses opcions polítiques i normalment no entrem en això”. Malgrat tot, ha remarcat però, que “si Catalunya té la possibilitat de fer un Estat nou, i es legisla, esperem que l'eutanàsia estigui reconegut des del primer moment.” Alonso ha detallat que “l'article 20 de l'Estatut de Catalunya de 2006 parla del dret a viure amb dignitat el moment de la mort. Ja tenim a una llei important la presència d'un article amb això. El que passa és que aquest article està controlat pel codi penal espanyol. La presidenta de DMD Catalunya ha recordat que lluitaran en els dos senti ts perquè es pugui arribar a una legalització de l'eutanàsia a Espanya, tant a una Catalunya independent, com a una Catalunya dins l'Estat. ”

A l'Estat espanyol el dret de l'eutanàsia o el suicidi assistit no està reconegut, i és només a alguns països europeus com Holanda, Bèlgica o Luxemburg que es permet. També a Suïssa no està penat el suicidi assistit. La presidenta de DMD Catalunya ha valorat positivament l'ampliació de la llei que regula l'eutanàsia que es planteja fer a Holanda. El 2002 va ser el primer país en fer-ho a tot Europa. Ara es permet l'eutanàsia a les persones que pateixen malalties incurables i un patiment insofrible. Ara volen obrir la porta a incorporar a les persones grans que han perdut les ganes de viure, a que puguin morir dignament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia