Societat

societat

Les entitats veïnals del Vallès sumen esforços

S'uneixen per crear la Coordinadora del Moviment Veïnal i sumar reivindicacions

“Diuen que la unió fa la força”, assegurava el president de la Federació d'Associacions de Veïns de Sabadell (FAVS), Manuel Navas, en la presentació de la Coordinadora del Moviment Veïnal del Vallès. Entitats veïnals de Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Sabadell, Santa Perpètua i Sant Quirze del Vallès s'han unit per “tenir més força” i abordar les reivindicacions que afecten la comarca, com ara el transport, la sanitat, les residències de la gent gran l'aeroport de Sabadell, l'amiant o algunes deficiències en col·lectors. “Volem que l'administració entengui que ha de comptar amb nosaltres”, deia Navas abans de lamentar que en debats importants no es convidi les associacions veïnals per conèixer l'opinió. El president de la FAVS criticava “l'opacitat” de l'administració en temes que preocupen la ciutadania i avançava que la coordinadora, la primera que es crea al Vallès, es reunirà el 5 de novembre a Barberà per posar les bases de futures campanyes informatives o reivindicatives. Els membres de la coordinadora allarguen la mà a altres entitats veïnals i asseguren que col·laboraran amb lluites d'associacions i plataformes socials.

Amb els anys, cada associació o federació veïnal s'ha anat especialitzant en temes. En el cas de Badia, la principal preocupació del col·lectiu és la retirada de l'amiant que encara hi ha en galeries, baixants i teulades dels edificis. “Volem que eliminin l'amiant a la ciutat amb un cost zero per als ciutadans”, deia el president de l'associació de veïns de Badia Juan José Díaz. Explicava que “la protecció dels edificis finalitza el 2026 i s'ha de solucionar el problema abans”, i hi afegia que estan preocupats pels efectes de l'amiant en la salut dels badiencs. En canvi, una de les principals preocupacions de la Federació de Veïns de Barberà és un col·lector que passa pel barri de Can Gorgs i que provoca, quan plou, que les cases s'omplin de residus fecals. A Sant Quirze, la principal lluita veïnal té com a centre l'aeroport de Sabadell. “Volem que es torni a convocar la comissió de seguiment, que no es reuneix des del 2009, perquè tothom pugui tenir un fòrum on expressar-se”, deia el president de la federació de Sant Quirze, Jordi Molins.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia