Societat

Matí per als espectacles infantils i les andròmines

La 5a Baixada d'Andròmines pel riu Onyar, la cercavila i titelles de la Mula Baba i el concert de Dàmaris Gelabert omplen d'activitat matinal el darrer dissabte de Fires

L'últim cap de setmana de Fires va començar ahir amb diversos actes al matí que van reunir, sobretot, un públic infantil. A excepció de la 5a Baixada d'Andròmines del segle XXI pel riu Onyar, que va captar l'atenció d'un públic ben divers arreu dels ponts que creuen el riu, van ser la cercavila i espectacle de titelles de la Mula Baba i, sobretot, el concert de Dàmaris Gelabert, a la Copeta, els actes infantils que ahir van atraure més públic.

En el cas de la 5a Baixada d'Andròmines, enguany hi han participat 14 grups, entre els quals, els organitzadors, els quatre agrupaments de Girona (AEiG Sant Narcís, AEiG Vista Alegre, AEiG Pare Claret i AEiG Joan Pons), el de Salt, però també colles d'amics, els Marrecs de Salt i l'Icra. A banda de la decoració particular de cada andròmina, totes portaven pancartes de Girona Acull –entitat que també hi col·laborava. Una altra reivindicació present en la baixada d'andròmines era la de +H2O Ter! Els participants van recórrer el tram de l'Onyar comprès entre plaça Catalunya i el pont del Cul de la Lleona i va resultar guanyadora en la categoria de millor decoració l'andròmina que representava una dutxa de l'AEiG Sant Narcís, els Trucs. Pel que fa als guanyadors per puntuacions, els primers també van ser el cau de Sant Narcís; els segons, el cau de Puig d'Afrou, i els tercers, el cau de Vista Alegre.

A banda de la baixada d'andròmines, dos espectacles infantils van omplir ahir al migdia de manera simultània dos espais de la ciutat. D'una banda, hi va haver la cercavila de la Mula Baba i la Mula Petita –que es va presentar en societat la vigília de Sant Narcís–, i que primer va reunir nombroses famílies a la plaça del vi per fotografiar-se al costat de la mulassa de Girona i la seva “filla” i des d'on, després d'una primera presentació de titelles, van continuar en cercavila per la rambla de Girona i van acabar al punt de trobada, on hi va haver la representació de titelles al Teatret de la Panxota de la Mula Baba.

Ple de Dàmaris Gelabert

D'altra banda, l'actuació de Dàmaris Gelabert, a la Copeta, va ser un dels plats forts infantils d'aquestes Fires de Sant Narcís, i va concentrar nombroses famílies amb nens i nenes seguidors de les cançons d'aquest grup musical infantil encapçalat per la cantant Dàmaris Gelabert, que els darrers anys s'ha fet famosa amb cançons per a nens com ara l'Abecedari i Els dies de la setmana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES