Societat

policial

refugiats

La DGAIA es fa càrrec dels menors d'edat

Tots els refugiats es troben en bon estat de salut

Els Mossos prenen declaració al conductor del camió per tal d'aclarir els fets

Els cinc homes i la dona immigrants localitzats en un camió a Lliçà d'Amunt (Barcelona) procedent de Turquia declaren aquest dimecres en qualitat de víctimes davant dels Mossos d'Esquadra de Granollers després de rebre atenció mèdica i assistencial a l'hospital de la població.

Segons han informat els Mossos en un comunicat, les declaracions han començat a les 16 hores i es preveu que quan acabin la Creu Roja els traslladi al servei d'atenció a immigrants, emigrants i refugiats, on se'ls proporcionarà un allotjament a l'espera que se n'aclareixi la situació.

Pel que fa als quatre menors d'edat que també viatjaven en el camió, han passat a la Fiscalia de Menors i a la Direcció General d'Atenció a la Infància, que serà la institució que se n'encarregarà.

Col·laboració del conductor

D'altra banda, els Mossos estan prenent declaració al conductor del camió que a cada moment està col·laborant amb la Policia, com també ho està fent l'empresa en la qual treballa, segons afegeixen en el comunicat. Els Mossos recorden que el matí d'aquest dimecres, després de rebre l'avís que a l'interior d'un remolc d'un camió que havia arribat al polígon industrial de Lliçà d'Amunt procedent de Turquia s'havien trobat deu persones, s'han dirigit al lloc i han avisat el Servei d'Emergències Mèdiques (Sem).

Els serveis d'emergències els han trasllat a l'Hospital de Granollers on han estat atesos perquè el seu estat de salut era de debilitat, tot i que cap d'ells --quatre menors, una dona i cinc homes-- no es trobava en situació greu.

Investigació

Davant de la sospita que aquestes persones podrien estar escapant d'una zona de conflicte i podrien tenir la intenció de demanar asil polític, els Mossos s'han posat en contacte amb la Secretaria d'Igualtat, Migracions i Ciutadania per informar-los dels fets i fer un seguiment del cas.

També s'ha activat la Creu Roja, que els ha donat assistència i menjar, i al mateix temps els Mossos han obert una investigació per determinar les circumstàncies en què han arribat a Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

medi ambient

Posen una caixa niu pel falcó pelegrí a la xemeneia de la incineradora de Mataró

mataró
societat

SOS Racisme llença una campanya per continuar amb la seva activitat

BARCELONA
economia

L’AMB dona una ajuda de 175.000 euros per les famílies desallotjades

esplugues de llobregat

Tret de sortida al Fórum de Gestió de Residus municipals #wasteinprogress

GIRONA
societat

Irídia reclama un mecanisme independent per controlar les actuacions policials

barcelona
societat

Prop de 200 persones, a la III Jornada Gironina de Recerca per Residents

girona
societat

Els delictes amb violència a la Garrotxa han crescut un 28% el darrer any

olot

Dinamització i sostenibilitat, objectius de les properes llums de Nadal

girona
infraestructures

S'inicien les obres de protecció de talussos a la N-260a entre Olot i Ripoll

olot