Societat

gran recapte

Encara falten 6.500 voluntaris per al Gran Recapte

El Banc d'Aliments necessita 27.500 persones per recaptar menjar als supermercats i mercats

L'any passat es van aconseguir 4.642 tones d'aliments bàsics

El Banc d'Aliments va fer ahir una crida a la participació a la vuitena edició del Gran Recapte, que es farà el divendres 25 i el dissabte 26 de novembre, ja que necessiten almenys 6.500 voluntaris més per tal d'arribar als 27.500 i poder cobrir els diferents torns en els 2.500 punts de recapte habilitats a mercats i supermercats del país. El president de la Federació de Bancs d'Aliments, Frederic Gómez, va explicar ahir en la presentació del Gran Recapte, en què va assistir el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que “encara que sembla que es reculli molt, és molt poc” perquè hi ha molta gent que ho necessita. Puigdemont va definir el Gran Recapte com “una trobada amb la solidaritat”, i va destacar que “Catalunya ha respost sempre” quan hi ha hagut més necessitat.

El Gran Recapte es farà a més de 350 municipis de Catalunya i tindrà aproximadament 2.500 punts de recol·lecta habilitats. El Banc d'Aliments va recollir l'any passat 4.642 tones d'aliments bàsics, xifra que aquest any es vol, almenys, “igualar”.

El president de la Federació d'Aliments va explicar que el Gran Recapte aconsegueix el 20% de les aproximadament 23 tones d'aliments que recullen anualment. El Banc d'Aliments, entitat benèfic, va atendre durant el 2015 235.000 persones i va poder donar 259 grams d'aliments per persona al dia.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que va visitar la seu del Banc d'Aliments, va assegurar que la Generalitat treballa per legislar per evitar el malbaratament d'aliments. Tot i que no va dir res més sobre el tema, sí que va confirmar que està previst que el Banc d'Aliments participi en l'elaboració d'aquesta futura llei.

LA XIFRA

21.000
voluntaris
ja s'han inscrit per participar en el Gran Recapte, que es farà el divendres 25 i el dissabte 26.

Una cosa de tots

El president de la Federació de Bancs d'Aliments, Frederic Gómez, va explicar ahir que el Gran Recapte es porta a terme gràcies a la col·laboració entre els diferents estaments de la societat: les entitats socials, les administracions públiques, les empreses privades i la societat civil.

Gómez va remarcar que Catalunya ha estat líder “en la creació de bancs d'aliments”, amb el primer banc a Barcelona el 1987, seguit després per Girona, fins a arribar a 56 bancs d'aliments a tot l'Estat. Un any més el Gran Recapte serà possible gràcies a la col·laboració d'empreses com el Parc Logístic de la Zona Franca, que cedeix de nou la nau on es farà la classificació dels aliments de Barcelona; Danone, que col·labora amb la producció dels materials necessaris; Integra2, que col·labora amb la logística, i Moventia, que facilitarà el transport dels voluntaris. Els aliments que més es necessiten són oli, llet, peix, carn i llegums en conserva.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia