Societat

oci

civisme

Tancament avançat de locals per frenar l'incivisme a Blanes

Proposaran que les discoteques tanquin dues hores abans perquè el nombre d'infraccions de civisme ha crescut un 123%

L'Ajuntament de Blanes vol avançar l'horari de tancament de la discoteca Arena (o de totes, encara no està definit) dues hores per evitar els actes incívics i de vandalisme que provoca l'oci nocturn a la zona dels Pins de Blanes. L'alcalde ho plantejarà a tots els grups polítics per buscar el màxim consens, després que en la junta de seguretat de dimarts representants dels cossos policials van apostar per la mesura per posar fre als aldarulls, als actes incívics i, fins i tot, als delictes que acaba generant l'oci nocturn. Des que va començar l'any, la discoteca Arena ha estat objecte de nou de les deu reclamacions de veïns al Síndic de Greuges pels problemes que causa el jovent amb els sorolls, el llançament d'objectes al carrer i altres actes incívics, com ara orinar a la via pública.

La discoteca Arena permet l'entrada als adolescents (a partir dels 16 anys), fet que atreu molt jovent de poblacions de l'entorn de Barcelona, que es desplacen a Blanes en tren. Els problemes no són nous i, de fet, fa un any que l'Ajuntament de Blanes va anunciar un pla de xoc contra l'incivisme a la zona dels Pins. Entre altres mesures, es van fer més inspeccions als locals, es va suspendre l'atorgament de llicències per instal·lar o ampliar activitats o usos recreatius a la zona dels Pins, i durant un temps la discoteca Arena va posar el llistó de l'edat als 18 anys, però com que hi havia altres locals a la zona que deixaven entrar els menors de 18 anys, va tornar al model anterior. La discoteca Arena també va adoptar mesures, com ara posar autobusos que traslladen els joves que surten de la discoteca des del local directament a l'estació, però tot plegat s'ha mostrat insuficient i, de fet, el nombre d'infraccions a l'ordenança de civisme han augmentat un 123% els últims tres anys.

Avançar el tancament a les 4 de la matinada en comptes de les 6 del matí, al principi també podria comportar problemes, però a la llarga –segons fonts policials– s'hauria mostrat efectiva en altres poblacions, ja que dissuadiria el públic més conflictiu d'anar a Blanes. Des de l'associació de veïns dels Pins es veu amb escepticisme la mesura, ja que temen que, si s'avança el tancament, els joves estiguin dues hores al carrer (des que tanca la discoteca fins que surt el primer tren) causant encara més molèsties. Grups de l'oposició com ara la CUP i ICV-EUiA creuen que les mesures que es puguin adoptar s'han d'acompanyar d'un canvi de model d'oci nocturn. Per Jaume Pujadas (CUP), caldria potenciar alternatives com ara l'Espai Morralla i l'Ateneu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES
societat

L’Ajuntament reforçarà les línies de bus i ampliarà les restriccions de trànsit al voltant del Park Güell

barcelona