Societat

Societat

Les polítiques transversals, clau per al futur del món rural

L'agricultura ecològica i el turisme sostenible són fonts de riquesa

La Fundació del Món Rural fa deu anys

La Fundació de Món Rural commemora els deu anys de la seva creació reivindicant el potencial del territori més enllà de les grans ciutats. És el missatge comú dels experts que han participat en la jornada per celebrar l'efemèride a l'auditori del campus de Cappont de la Universitat de Lleida.

El futur dels territoris rurals passa per evitar el despoblament, a través de la millora del dinamisme econòmic, i fer polítiques públiques transversals que permetin superar reptes encara vigents, com ara la millora de les comunicacions, tant físiques com tecnològiques, o poder disposar dels mateixos serveis públics que als entorns urbans. Ignasi Aldomà, geògraf i professor de la UdL, assegura que el món rural ha aguantat millor la crisi gràcies a la resistència del sector agrari –sobretot del porcí i la fruita– i també al turisme interior, afavorit per nous atractius com els esports d'aventura o el senderisme. Segons Aldomà, el principal repte de futur és “aconseguir el màxim d'autonomia per als habitants de les àrees rurals, de manera que puguin treure el màxim benefici de l'explotació dels propis recursos”. Són punts forts a potenciar l'agricultura ecològica i de qualitat, el turisme sostenible i les energies renovables.

L'economista i membre de la UdL Ramon Morell va posar l'èmfasi en el “repte institucional”. Assegura que el govern ha de definir com vol que sigui el sector agrari català tenint-ne en compte les potencialitats i dissenyar polítiques transversals.

El director de la Fundació del Món Rural, Marc Riera, va assegurar que treballaran “perquè el conjunt de la ciutadania valori el món rural” i que plantejaran “solucions als reptes que té la gent que hi viu i hi treballa”.

LA FRASE

S'ha d'aconseguir el màxim d'autonomia per als habitants perquè treguin benefici dels recursos propis
Ignasi Aldomà
geògraf I PROFESSOR DE LA UDL


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia