Societat

Ganxet per celebrar el Dia Mundial de la Discapacitat

A Tàrrega l'Associació Alba ha vestit la plaça Sant Antoni i reivindica els drets de les persones amb discapacitat

Amb una instal·lació artística inclusiva feta amb ganxet, l'Associació Alba de Tàrrega va celebrar ahir el Dia Mundial de la Discapacitat, que es commemora avui, 3 de desembre. L'activitat va servir també per celebrar els deu anys del servei de salut mental de l'associació. Les persones del Club Social Airecel, un servei d'oci i lleure de salut mental de l'entitat, han confeccionat a través de tallers diverses peces fetes amb ganxet per decorar la plaça Sant Antoni. Per dur a terme aquesta acció d'Urban Knitting, han disposat de la col·laboració de l'Associació de Dones Arrel, la residència Sant Antoni, l'associació de comerciants del nucli antic i Llanes Katia, entre altres. Isabel València és membre del Club Social Airecel i explica els beneficis que suposen per a les persones que tenen una malaltia mental utilitzar aquesta tècnica com a teràpia; “nosaltres ho denominem artteràpia i ens permet relaxar-nos i estimular la creativitat”.

Durant l'acte es va llegir el manifest amb motiu del Dia Mundial de la Discapacitat i la directora de l'Associació Alba, Maite Trepat, va recordar que per avançar en els drets d'aquestes persones cal la implicació i el treball coordinat de tota la ciutadania i de les administracions perquè “encara s'estan vulnerant els drets d'accés al treball, a l'educació o a la salut de les persones amb discapacitat”. L'Associació Alba tot just dijous va rebre el 23è Premi Voluntariat, que impulsa la Generalitat per a una aplicació que fomenta la inclusió social. El premi, que està dotat amb 10.000 euros, servirà per implementar aquest mateix projecte l'any vinent. La plaça es mantindrà vestida de llana durant les festes de Nadal i s'ha convidat tota la ciutadania a col·laborar en aquesta acció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona