Societat

Universitats

Aquarel·les i poemes pels 40 anys de la UNED

L'exdirector Josep Arnau i el poeta Ramon Alabau ho plasmen en un llibre

La Universidad Nacional de Educación a Distancia (UNED) està immersa en la celebració del quarantè aniversari de la seva implantació a les comarques gironines, primer a Girona i ara a Salt. El doctor Josep Arnau, que en va ser director del 2001 al 2012, i el poeta de Ripoll Ramon Alabau s'han unit per posar el seu art respectiu per fer possible un llibre que es converteix en un sentit i volgut homenatge a aquesta universitat.

Els autors han volgut fer un repàs en imatges que, d'alguna manera, serveix per reflexionar el procés que s'ha seguit des de la seva arribada a Girona, amb seus a l'antic seminari, el Centre d'Estudis de la Cambra de Comerç, la Casa de Cultura i l'edifici del carrer Sant Josep, fins a arribar l'actual seu, a la Factorial Cultural Coma Cros, a Salt.

Josep Arnau va presentar ahir el llibre, que s'ha fet amb la col·laboració la Diputació de Girona, els ajuntaments de Girona i Salt, la UdG i la mateix UNED, entre altres. Arnau va explicar que fa molt de temps que treballa en el llibre, però que l'aniversari de la UNED ha estat un bon motiu per impulsar-ne l'edició. El cos de llibre neix de les nadales que quan ell era director del centre es feien. Ell es responsabilitzava de les pintures i Alabau, dels poemes. “Estem parlant d'una dotzena de nadales del període que vaig ser director; el treball s'ha complementat amb treballs més antics i més nous, incorporant conjuntament en cada treball poesia i pintura”, explica Arnau. “El que hem volgut fer és un homenatge a tota la gent de la UNED, a professors, personal administratius, equips directius, institucions i, per descomptat, els alumnes. La pintura de la portada, penso, recull aquest esperit amb la imatge de la Coma Cros just abans de començar els treballs per adaptar-la per acollir l'UNED”, destaca Arnau. L'exdirector de la UNED explica que el llibre es va endarrerir per, precisament, donar temps per fer les obres a la Coma Cros, que van tenir l'aportació de l'Ajuntament de Sant, la Diputació i el rectorat de la mateixa universitat.

La UNED arriba als quaranta anys amb una sòlida trajectòria, des que el primer curs del 1976 es va iniciar, amb 363 alumnes matriculats, fins a l'actualitat, en què la supera els 1.400.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona