Societat

L'AMB preveu batre el 2016 el rècord d'usuaris de bus i metro

El sistema metropolità de metro i autobusos ha acumulat del gener al novembre 609,9 milions de viatgers, cosa que representa un augment d'un 1,4% respecte al mateix període del 2015 i fa preveure a l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) que a final d'any la xifra s'acosti als 665 milions. Això suposaria un increment d'un 1,5% i tornar a batre el rècord històric d'usuaris, i també el de recaptació, que podria arribar a superar en un 2% la del 2015, segons les previsions de l'AMB.

Això tot i que els números del metro, que continua sent el transport públic més usat amb 349,8 milions de viatgers fins al novembre, registren una caiguda d'un 3,5% respecte als onze primers mesos del 2015, conseqüència de les vagues del primer semestre. La xifra, la compensa el creixement de la resta de transports que l'AMB gestiona directament i que inclouen tant els busos de TMB (que, amb 174,8 milions, en guanyen 8, o un 4,8%) com el bus turístic i el tramvia blau, que passen de 5,3 a 5,5 milions d'usuaris. I, amb més de 3,4 milions de nous viatgers, també creix –un 3,4%– l'ús dels busos amb la gestió externalitzada a empreses privades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia