Educació

El govern inicia els tràmits per fer l'edifici de l'escola El Gegant del Rec de Salt

Desencalla la situació del centre, que fa més de deu anys que està en barracons, i posa a licitació la redacció del projecte per a l'edifici definitiu

La Generalitat ha decidit desencallar la situació de l'escola El Gegant del Rec de Salt, que fa més de deu anys que està en mòduls prefabricats o barracons. La regidora d'Educació del municipi, Núria Tió, va anunciar durant el ple de dilluns que el projecte “va endavant” i que el govern ha iniciat els tràmits per fer-ho possible amb la licitació de la redacció del projecte per a l'edifici definitiu. Tió va informar que dilluns mateix l'havien informat que ja s'havia publicat a Infraestructures.cat la licitació del “contracte de serveis per a l'assistència tècnica per a la redacció del projecte bàsic i executiu i la posterior direcció d'obra de l'ampliació de l'escola El Gegant del Rec-2 línies de Salt”, i que també li havien avançat que la licitació de les obres constarà dins del pressupost del 2017 sense partida específica, sinó en l'apartat “llicència d'obres per a actuacions del Departament d'Ensenyament”.

Segons consta en el web d'Infraestructures.cat, l'anunci de la licitació de la redacció al DOGC va ser el 25 de novembre i l'inici de la licitació l'1 de desembre. Els oferents tenen temps fins al 25 de gener per presentar-se i entre el febrer i el març es farà l'obertura de pliques. El pressupost de licitació (sense IVA) és de 262.860 euros.

Tió va fer l'anunci arran d'una pregunta del regidor socialista Joan Martín sobre quines accions s'estaven duent a terme per reivindicar davant Ensenyament la construcció del nou Salvador Sunyer, tenint en compte que a Girona s'acaba d'anunciar el nou Ermessenda. En aquest sentit, l'alcalde, Jordi Viñas, va recordar que sempre s'ha dit que quan es comenci a construir El Gegant del Rec s'iniciarà el projecte del Sunyer, no abans.

LA XIFRA

262.860
euros
és el pressupost de licitació de la redacció del projecte. Un cop redactat i aprovat es posarà a licitació l'obra.

LA FRASE

La licitació del projecte d'obres d'El Gegant del Rec constarà dins del pressupost del 2017
Núria Tió
regidora d'educació de salt

Menys agents cívics i més sancions

La regidora d'Entorn Natural, Marta Guillaumes, va explicar –responent al regidor de CiU Josep Valentí– que el 2015 hi havia quatre agents cívics i aquest any només dos, i que amb vista a l'any que ve es preveu “canviar el perfil i parlar més d'educadors”. D'altra banda, va detallar que el nombre de sancions per haver incomplert l'ordenança de civisme aquest any –quan falten menys de quinze dies per acabar-lo– és de 170, més del doble que el 2015 (77) i també més ja que el 2014 (163).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia