Educació

Maçanet preveu comprar el terreny per al nou institut

Es tracta d'una zona d'aproximadament 4.200 m² al costat de l'escola nova

S'hi faria un projecte d'ampliació per als alumnes d'ESO, ja que no es preveu que s'hi obri un centre de secundària

L'Ajuntament de Maçanet preveu comprar aquest any els terrenys per a una ampliació de l'escola nova, que es destinaria a l'institut, segons va explicar la regidora d'Ensenyament, Natàlia Figueras. La compra del terreny, d'uns 4.200 m², permetria deixar enrere els barracons en què hi ha instal·lat l'ESO del municipi des de l'any 2009. En aquests terrenys, que estan al costat de l'escola nova, es construiria un annex a l'escola de primària que permetria donar resposta a les necessitats d'ESO al municipi. Seria una solució a la fragmentació de l'ESO actual a Maçanet, ja que hi ha cursos a l'escola Sant Jordi i d'altres, a l'escola nova, tots en barracons.

“Faríem una ampliació. Si nosaltres posem el terreny, Ensenyament faria el projecte. I l'escola i les aules d'ESO tindrien espais diferenciats, com per exemple el pati i les aules, i espais comuns, com ara el menjador”, va explicar Natàlia Figueras. El pressupost del 2017 preveu la compra del terreny; però, segons la regidora, encara s'està fent la taxació i el cost encara no se sap.

A Maçanet de la Selva es pot cursar només l'ensenyament secundari obligatori (ESO) però la població està vinculada a l'institut de Vidreres, on han d'anar els estudiants que volen fer batxillerat o cicles formatius. “No teníem institut, depeníem de Vidreres, i el 2009 es va obrir una secció a Maçanet, però en barracons. El 2015 vam enviar la documentació a Ensenyament conforme tenim terrenys per fer un nou institut”, va explicar Figueras. Amb tot, en els últims anys el nombre d'alumnes ha disminuït i les xifres actuals d'estudiants de secundària que pugen cada any no són prou altes perquè el departament decideixi obrir un nou centre.

Malgrat el relatiu baix nombre d'alumnes de secundària, com que l'escola Sant Jordi i l'institut estan considerats “d'alta complexitat, se'ns permet mantenir tres línies d'ESO, amb classes més reduïdes”, hi afegeix la regidora.

LA DATA

2009
És l'any
en què es van instal·lar els barracons d'ensenyament secundari a Maçanet de la Selva.

LA FRASE

Faríem una ampliació. Si nosaltres posem el terreny, Ensenyament faria el projecte
Natàlia Figueras
regidora d'ensenyament

L'escola podria tenir nom aviat

La saturació als barracons que es van obrir el 2009 ha fet que els alumnes d'ESO s'hagin acabat distribuint als barracons propers a l'escola Sant Jordi i també a l'escola nova. Per altra banda, l'escola nova continua sense nom des que va inaugurar-se el 2011. La directora del centre ja va dir llavors que el nom es triaria en un procés participatiu, i el que es va triar va ser el de Les Arrels. El problema és que l'Ajuntament tenia el 50% de la decisió, i l'equip de govern de llavors va triar com a nom Puigmarí. Ni l'escola ni l'alcalde, Antoni Guinó, van cedir, però ara s'engega un nou procés de tria de nom, va dir ahir Natàlia Figueras, i la regidora va assegurar que respectarà la decisió de l'escola en la tria del nom que ha de tenir el centre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia