Societat

Reclamen un rei Baltasar negre de veritat, a Girona

El regidor Salellas ha iniciat una petició a Change.org

També demana que les dones puguin fer de Reis

El regidor de la CUP de Girona Lluc Salellas ha iniciat a través de Change.org, el portal de recollida de signatures per a iniciatives populars, una petició a fi que el rei Baltasar sigui una persona negra de veritat, i no algú amb la cara pintada. Pel regidor, es tracta d'una qüestió de “sentit comú” i normalització que recolliria la major diversitat de la ciutadania gironina.

Recorda que aquesta qüestió s'ha plantejat en altres poblacions, i que fa temps que ho han resolt. Reclama, a més, que es treballi perquè les dones també es puguin disfressar de Reis d'Orient.

La petició, que ahir al vespre ja havia recollit 523 signatures i que es vol dirigir al consistori com a responsable últim de la cavalcada, incorpora dos punts més als ja citats. Per una banda, es demana que es faciliti la possibilitat que qualsevol ciutadà que vulgui participar en la cavalcada pugui aspirar-hi, per exemple apuntant-se a través d'internet. Per l'altra, que s'avanci més en la presència de Ses Majestats als barris, a fi que no es limiti tant al centre de la ciutat.

LA XIFRA

523
signatures
havia recollit la petició, ahir a les vuit del vespre. La iniciativa es va engegar dilluns.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia