Salut

tribunals

transport sanitari

Comença la batalla judicial per l'afer de les ambulàncies

En les dues primeres vistes, celebrades ahir, una seixantena de treballadors de TSC afectats pels canvis de categoria professional i de destinació van demanar recuperar les condicions laborals

Ahir al matí es van celebrar al jutjat social número 2 de Girona les primeres vistes amb relació al conflicte entre els treballadors de les ambulàncies a les comarques gironines i l'empresa que gestiona el servei, Transport Sanitari de Catalunya (TSC). Les dues vistes d'ahir van ser resultat de les demandes individuals interposades per una seixantena de treballadors per mitjà de dos gabinets d'advocats: Abelenda Advocats, que va actuar en representació de 54 treballadors, i del gabinet Samblas Torrent Advocats, que va actuar en representació d'uns altres set treballadors. En els dos casos, es va demanar la suspensió cautelar de les modificacions de les condicions de treball i les mobilitzacions geogràfiques que l'empresa TSC ha començat a aplicar amb l'entrada del nou any després d'haver arribat a un acord que no va ser ratificat ni pel sindicat majoritari, el Sindicat del Transport Sanitari de Girona (STSG), ni aprovat per l'assemblea de treballadors. La jutgessa haurà de prendre en els pròxims dies una decisió sobre les mesures cautelars.

Les vistes d'ahir, que van donar el tret de sortida del procés judicial contra TSC, van ser seguides per nombrosos treballadors i van tenir el suport del STSG. La presència de treballadors i de mitjans de comunicació a la sala on es va celebrar la primera vista va ser objecte de les crítiques de l'advocat de TSC, Albert Núñez, que va acusar Abelenda de seguir una estratègia “més mediàtica que jurídica” i “d'un excés de gestualitat”. “Han confós la sala de vistes amb un plató de televisió”, va dir Núñez. L'advocat de l'empresa adjudicatària va argumentar que, en cas de prendre's les mesures cautelars de suspensió de les condicions laborals, les tasques s'haurien de reorganitzar de cap i de nou, i això tindria una repercussió en el conjunt dels 500 treballadors de l'empresa i, de retruc, en la prestació del servei públic del transport sanitari. Per la seva part, Abelenda, que, a més de les demandes individuals, ha interposat una querella col·lectiva contra TSC per un presumpte delicte contra el dret dels treballadors i un presumpte delicte de coaccions, va raonar que el fet que l'empresa negociés individualment amb els empleats la baixada de categoria professional mentre hi havia un procés negociador col·lectiu en marxa, “és completament il·legal” i “vicia de nul·litat tot el procediment”. I es va mostrar confiat que la jutgessa li donarà la raó acceptant la petició de les mesures cautelars. A banda de les demandes individuals i de la querella, el STSG ha interposat una demanda col·lectiva al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per reclamar que es declarin nul·les les modificacions en les condicions laborals.

LA XIFRA

18
empleats
de les ambulàncies s'haurien baixat la categoria professional voluntàriament, segons l'advocat de TSC.

LA FRASE

La negociació individual amb empleats enmig d'una negociació col·lectiva és il·legal
Lluís Abelenda
abelenda advocats


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Amposta augmentarà la presència policial per frenar els furts

AMPOSTA
urbanisme

El nou POUM perfila com serà la ciutat d’aquí a mig segle

Tarragona
educació

La UPC oferirà el grau de Medicina a partir del 2026

BARCELONA

Reivindiquen l’herència de la gastronomia marinera femenina

roses

L’Escala vol definir un Pla Local de Joventut amb la participació

l’escala
medi ambient

Mataró canvia de lloc els peixos del Parc Central per la sequera

mataró

La UAB aprova un pla per assolir la neutralitat climàtica el 2030

Cerdanyola del Vallès
MEDI AMBIENT

El GironaNat recupera basses pluvials i en crea de noves

girona

Rècord de validacions a TMB coincidint amb Sant Jordi

Barcelona