Societat

La simbiosi industrial com una opció per innovar i estalviar

La Cambra de Comerç de Reus ha acollit, aquest dimecres, una jornada tècnica sobre simbiosi industrial als polígons d’activitat econòmica, amb l'objectiu de generar processos en els quals certs recursos no usats en una empresa, es transformen en matèria primera o en un recurs d’una altra. Així, per exemple, el vapor d’aigua que emet una empresa, li pot interessar aprofitar-lo a una altra per escalfar una fase del seu procés; o determinat residu d'un lloc es pot incorporar a un altre com un subproducte. D’aquesta manera es promou l’eficiència energètica, es redueixen costos i s’augmenten beneficis. Els principals avantatges són la millora ambiental, la innovació i una gestió més eficient dels recursos.

La principal finalitat d’aquesta sessió divulgativa ha estat donar a conèixer aquesta nova oportunitat de negoci i impulsar la simbiosi industrial en els polígons catalans. En aquesta línia una de les ponents, la  consultora d’Internacionalització Sectorial i Coordinadora d’Indústries de la Química, Maria Dolors Núñez, ha destacat en la seva intervenció que ja s’estan generant eines i diverses iniciatives, també a nivell internacional, per poder aplicar aquesta nova metodologia.

L’últim ingredient de la jornada ha estat la taula-debat on l’Agència de Residus de Catalunya, el director de la Unió de Polígons Industrials i l’Enginyeria Seare han donat la visió administrativa i empresarial sobre aquesta nova estratègia que consideren molt positiva per a la transició energètica.

La jornada, inaugurada pel president de la Cambra, Isaac Sanromà, i el regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Reus, Marc Arza,  ha estat impulsada per la Direcció General d’Indústria de la Generalitat i les Cambres de Comerç, amb la col·laboració del Pacte Industrial de la Regió Metropolitana de Barcelona.

La notícia completa a Reus Digital


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

Les infermeres d’atenció primària es reivindiquen en un congrés

GIRONA
salut

Reclamen mantenir l’actual hospital Sant Jaume de Mataró fins que no es faci el nou

Mataró
Societat

Estudien construir un centre de processament de dades al subsòl de La Sagrera

Barcelona
SANTA COLOMA DE FARNERS

El BOE publica la proposta alternativa del ramal de la MAT fins a Riudarenes

SANTA COLOMA DE FARNERS
SOCIETAT

Glaceres que es desfan als soterranis de la Catedral per Temps de Flors

girona
QUART

La Festa del Fang s’avança al maig i amplia les activitats a tot el mes

QUART
societat

El Zoo provarà un sistema de filtres naturals per reutilitzar aigua

Barcelona
Urbanisme

Les obres de les Cales s’acabaran abans de l’estiu

Mont-roig del Camp
comerç

Barcelona és la capital amb més densitat comercial d’Europa

Barcelona