Salut

successos

transport sanitari

Investiguen la mort d'una nena a l'hospital de Blanes

L'havien de traslladar amb una ambulància pediàtrica a l'hospital Trueta per ingressar a l'UCI, però el vehicle hauria arribat després de quatre hores, segons CCOO, i de dues hores, segons el SEM

El Departament de Salut està investigant les circumstàncies de la mort, diumenge al matí, d'una nena de vuit anys a l'hospital de Blanes, afectada per una sèpsia, una infecció generalitzada. Fonts de CCOO de l'hospital de Blanes van explicar ahir que la nena hauria estat esperant durant quatre hores, des de les 4 de la matinada fins a les 8 del matí de diumenge, l'arribada d'una ambulància de suport vital avançat (SVA) pediàtrica per tal de traslladar-la a l'hospital Josep Trueta de Girona, on havia d'ingressar a la unitat de cures intensives (UCI) a causa de la gravetat del seu estat. Segons les mateixes fonts, des de l'hospital de Blanes, on hi havia una pediatra de guàrdia, es va reclamar en diverses ocasions l'ambulància, però aquesta, que venia de l'hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona, no va arribar a temps. Per la seva part, el SEM sosté que l'ambulància va trigar dues hores a arribar i no quatre, i que les dues hores entren dins de la “normalitat”.

Segons CCOO, la nena hauria arribat a l'hospital de Blanes a les dues de la matinada i va entrar a urgències, on després de visitar-la va ingressar directament a un box de crítics. A les quatre de la matinada, segons el sindicat, l'hospital va avisar una ambulància de SVA pediàtrica perquè la traslladés a l'hospital de referència de la regió sanitària de Girona, vehicle que hauria arribat amb quatre hores de retard. CCOO ha denunciat que d'ambulàncies d'aquestes característiques, que gestiona el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), n'hi ha únicament dues per a tot Catalunya, la qual cosa les converteix en un recurs molt sol·licitat durant l'hivern pels pics de demanda que es produeixen arran de l'epidèmia de grip. CCOO va fer una piulada a Twitter denunciant els fets i demanant explicacions al conseller Comín sobre el fet que només hi hagi dues ambulàncies pediàtriques en servei. Les dues ambulàncies estan situades a l'hospital Vall d'Hebron i a l'hospital Sant Joan de Déu de Barcelona.

EL SEM sosté que va actuar correctament

Fonts del SEM van indicar ahir que la trucada demanant una l'ambulància pediàtrica es va produir a les 5.53 de la matinada i que l'arribada va tenir lloc a les 8.10 del matí. El SEM manté que aquestes dues hores d'espera “entren dins dels paràmetres normals i correctes” en les ambulàncies pediàtriques i que aquest temps és conegut pels pediatres que les demanen. Van destacar que els pediatres de l'hospital de Blanes i del SEM van estar en contacte en tot moment seguint l'evolució de la nena.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES