Societat

trànsit

afectacions pel temporal

Trànsit recomana evitar el Túnel del Cadí

Ja no calen cadenes a la a C-16 però hi ha més de 30 Km de retenció de Gironella al túnel

Les carreteres afectades per la neu ja són 18

El Servei Català de Trànsit (SCT) ha fet aquest divendres al vespre una crida a evitar desplaçaments cap al Túnel del Cadí si no és necessari a causa dels efectes de la nevada que cau a la zona.

Trànsit ha anunciat aquesta tarda que l'ús de cadenes ja no és necessari a la C-16, si bé ha aconsellat dur-ne al cotxe per si més endevant tornen a ser necessàries.

El Servei Català de Trànsit (SCT) ha informat que ja no calen cadenes per circular per la via, tot i que tant aquest ens com Protecció Civil recorden la importància de dur-ne dins del cotxe per si hi ha problemes.

No obstant això, la situació en el tram entre Berga i el Túnel del Cadí és complicada i a dos quarts de vuit del vespre hi ha 31 quilòmetres de retenció entre Gironella i la boca del túnel. La cua, accentuada en part pel peatge del túnel, s'estén des de Bagà (Berguedà) fins a Bellver de Cerdanya (Cerdanya).

Trànsit alerta de la presència de plaques de gel i neu a la carretera. El pas de camions continua prohibit.

Carreteres de la Generalitat ha reforçat des d'aquesta migdia amb tres llevaneus les tasques de neteja a la C-16. La neu s'ha transformat més tard en pluja, fet que ha facilitat que les màquines llevaneus poguessin deixar la carretera neta.

A banda de la C-16, la nevada afecta aquest divendres al vespre diversos punts de disset carreteres més de la xarxa viària catalana.

La neu obliga a tallar la calçada de la BV-4024 a Bagà cap a Coll de Pal; BV-4031 a Castellar de n'Hug; GI-400 entre la Collada de Toses i Alp, i la LV-4008 a Alàs i Cercs.

És obligatori l'ús de cadenes a la BV-4021 a Sant Julià de Cerdanyola; BV-4021 a Guardiola de Berguedà; BV-4025 de Cercs fins a Fígols; BV-4242 a Berga; BV-4243 de Castellar del Riu fins a Rasos de Peguera; C-162 de Fontanals de Cerdanya cap a Riu de Cerdanya; C-28 a Naut Aran, cap a Vaquèira - Casa Sastrada (Els Avets); C-462 de Coma i la Pedra cap a la Seu d'Urgell; C-563 de Josa i Tuixén cap a Gósol; L-500 a la Vall de Boí cap a la N-230 i balneari; L-501 de Vall de Boí cap a l'L-500 i pla de l'Ermita; LV-4241 a Guixers; l'N-260 a Planoles cap a Fontanals de Cerdanya, i la mateixa via entre Port de Suert i la Coll de Creu de Perves.

Hi ha gel o neu a la calçada de la C-16 entre Bellver de Cerdanya i Bagà, i a la N-230 a Vielha i Mijaran.

Consulteu aquí les incidències de trànsit actualitzades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia