Salut

societat

campanya contra el càncer

Guardioles repartides per Girona per recaptar fons per a una recerca pionera

La bloguera Vanessa Nueda ha posat en marxa una campanya per ajudar el doctor Jordi Frigola a finançar una investigació sobre el tractament del càncer

Vanessa Nueda, una veïna de Sant Feliu de Guíxols a qui fa dos anys li van diagnosticar un càncer de mama, ha posat en marxa una campanya per recollir fons per ajudar a finançar un projecte pioner en l'àmbit de la investigació del càncer que lidera el doctor Jordi Frigola, de l'Institut d'Investigació Biomèdica de Girona (Idibgi). El projecte del doctor Frigola té com a objectiu desenvolupar teràpies alternatives als tractaments tradicionals de càncer –quimioteràpia i radioteràpia– que tinguin menys efectes secundaris. El projecte se centra en la recerca de nous inhibidors del creixement cel·lular. “La idea és aturar el procés de divisió de les cèl·lules en comptes de matar-les”, va exposar el doctor Frigola, que ha passat els darrers vuit anys a Londres, en un dels millors laboratoris a nivell mundial en replicació genòmica i que ara treballa a l'Idibgi amb un contracte Ramon i Cajal.

A causa de la manca de recursos econòmics per tirar endavant l'estudi, Nueda, que és autora del blog El crep de mi vida, on relata la seva experiència amb la malaltia, ha decidit posar en marxa una campanya de recollida de diners amb la distribució de guardioles solidàries en vint-i-dos establiments de la ciutat de Girona. Aquests establiments custodiaran les guardioles durant sis setmanes i convidaran els clients a col·laborar amb la causa. L'objectiu és aconseguir 70.000 euros, els quals aniran destinats a cobrir un contracte de treball per a un estudiant de doctorat durant quatre anys que treballarà amb el doctor Frigola. “Si realment creiem en la importància de la recerca a l'hora de lluitar contra el càncer, s'ha de donar suport a projectes com aquest perquè els resultats seran beneficiosos per a tothom”, va exposar ahir Nueda. Des que li van diagnosticar càncer de mama la bloguera ha dut a terme diverses campanyes de caràcter solidari.

LA XIFRA

70.000
euros
s'ha proposat recollir Nueda amb aquesta campanya, que es farà a la ciutat de Girona.

“En altres països la filantropia funciona”

El nou director de l'Idibgi, el doctor Jordi Barretina, que ahir va assistir a la presentació de la campanya, va valorar molt positivament la iniciativa de Nueda perquè “no és una pràctica habitual”. “En molts altres països és habitual que el finançament dels projectes provingui de tres fonts: l'administració, les empreses i la iniciativa particular. I en el camp de la filantropia, aquí hi ha molt de camí per córrer”, va dir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia