Societat

Arrenca el primer màster per a la millora docent

La Universitat de Vic i la UOC posen en marxa un títol semipresencial

La prova pilot s'inicia amb 50 mestres

La consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, i el conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, van presentar ahir a Vic el màster interuniversitari en millora dels ensenyaments d'educació infantil i primària, un títol que imparteixen, de manera conjunta, la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). El màster, una prova pilot que es farà a la Catalunya Central, forma part del pla d'ensenyament i la secretaria d'Universitats i Recerca de millorar la formació dels docents del país.

El pla pilot va arrencar dimecres, dia en què cinquanta alumnes van començar el primer dels dos cursos del màster oficial. Es tracta de cinquanta mestres de primària d'una cinquantena d'escoles públiques diferents que compatibilitzaran la seva feina amb l'estudi. Justament per evitar una càrrega de treball excessiva als docents, el curs es farà en dos anys en lloc d'un.

La selecció dels alumnes l'ha fet el Departament d'Ensenyament, que ha tingut en compte que tinguin una funció directiva o de coordinació i una bona implicació en el projecte educatiu del seu centre. La idea és que els participants transfereixin els coneixements a les seves escoles i, a mesura que es vagi estenent el màster a altres territoris i altres universitats, s'estenguin també els seus beneficis per als alumnes arreu del país.

De moment, ja hi ha en marxa el primer màster, que servirà per arrencar i anar introduint millores als que es facin posteriorment. El segon, amb cinquanta mestres més de la Catalunya central, també d'una cinquantena d'escoles públiques més, començarà el setembre vinent. Els participants pagaran 500 euros per curs, una xifra molt inferior a la que es paga per un màster d'aquest tipus perquè la major part del cost el subvenciona el govern.

El màster combinarà una part presencial, que es farà a la Universitat de Vic, i una altra en línia, que es durà a terme gràcies a la plataforma de la UOC. Segons van explicar els responsables de les dues universitats, la titulació, inspirada en el model de formació permanent d'altres països, es dividirà en àmbits competencials en lloc d'assignatures en sintonia amb el model d'ensenyament per competències que s'està aplicant a les escoles i instituts del país.

LA XIFRA

2
anys
durarà el màster oficial, que els participants faran compatible amb la seva feina habitual a l'escola


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia