Societat

Cooperativisme

Neix l'Ateneu Cooperatiu del Vallès per ser motor de l'economia social a la zona

L'aliança d'institucions i entitats es vol traduir en la creació d'una trentena de cooperatives i 50 llocs de treball

Disposa de 215.000 euros de la Generalitat

“L'Ateneu ha de contribuir a la generació de riquesa i ocupació i, sobretot, a la transmissió dels valors de justícia social i igualtat d'oportunitats”, assegurava el director general d'Economia Social, Josep Vidal, en la presentació de l'Ateneu feta aquesta setmana al Vapor Llonch de Sabadell. I és que l'Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental, impulsat per l'Ajuntament de Sabadell, el Consell Comarcal i la unió de Xarxes d'Economia social i Cooperativa de la comarca, neix amb la voluntat de ser un referent al territori i el motor que impulsi l'economia social i cooperativa a la zona i que generi més llocs de treball i cooperatives. En aquest context, aspiren a arribar a la trentena de noves cooperatives i a ajudar a la incorporació al mercat de treball d'una cinquantena de persones. La creació de l'Ateneu s'emmarca en el programa Aracoop del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, que promou el desplegament de la Xarxa d'Ateneus Cooperatius a tot Catalunya i que, ara per ara, ha arribat a la desena. La Generalitat fa una aportació econòmica de 215.000 euros per impulsar l'Ateneu, segons Vidal, que destaca el pes d'aquest sector econòmic a la comarca, ja que hi ha més de 423 cooperatives, cosa que fa que se situï en segon lloc a Catalunya per darrere de Barcelona. L'Ateneu vol arribar a tots els municipis del Vallès. Ha dividit la comarca en tres zones de treball –Sabadell, Terrassa i Sant Cugat– que tenen com a referent i representants l'Associació Can Capablanca i les cooperatives L'Eina i Doble Via, de cadascuna de les subàrees. Nino Ramírez, de Doble Via, explicava que un dels objectius de l'ateneu és “fer difusió i sensibilització” de l'economia social al Vallès.

L'Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental té el suport dels ajuntaments de Sant Cugat, Sant Quirze i d'una trentena de xarxes, cooperatives, grups de consum i associacions de la comarca. El suport del Consell Comarcal del Vallès Occidental es concreta, per exemple, a col·laborar en la diagnosi i a crear un catàleg de bones pràctiques i una borsa de treball.

LA XIFRA

423
cooperatives
són les que com a mínim hi ha al Vallès, la segona zona amb més empreses d'aquest tipus.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia