Societat

Mercè Dalmau reconeix haver cobrat irregularment del Consell Comarcal del Baix Camp

La portaveu del PDeCat al Consell Comarcal del Baix Camp, Mercè Dalmau, ha cobrat irregularment d'aquesta institució des del juliol del 2015. Així ho ha reconegut la mateixa consellera en una roda de premsa, convocada d'urgència per aquest divendres al migdia i després que la CUP aixequés la llebre amb una convocatòria sobre el mateix tema, pel dilluns vinent. Segons ha explicat Dalmau, "no era conscient d'estar cometent cap irregularitat i quan me'n vaig adonar, he fet les gestions oportunes". Va ser una pregunta de la CUP, en el plenari del desembre la que va fer dubtar a la portaveu del PDeCat que estava cobrant 9.000 euros bruts anuals de forma incorrecta.

Des d'un punt de vista jurídic, el problema rau en el fet que Dalmau té una dedicació exclusiva a l'Ajuntament de Cambrils, on forma part del govern, i per tant, no pot tenir una altra dedicació parcial en una segona institució pública. Fins ara, cobrava el 100% del consistori i un 12% més del Consell Comarcal del Baix Camp. Per fer-ho legal, els consellers que tenen dedicació exclusiva en els seus ajuntaments han de percebre les retribucions per assistències.

Davant d'aquesta situació, el plenari del dimarts vinent de l'òrgan supramunicipal aprovarà un canvi del règim retributiu de Dalmau i la consellera s'ha compromès a tornar la diferència entre el que ha cobrat irregularment i el que hauria d'haver rebut en concepte de dietes. "Em comprometo a retornar els diners amb els interessos legals. Prefereixo explicar les coses com són i ja sabeu que sempre he donat la cara amb totes les decisions que he pres", ha manifestat Dalmau.

"Demano excuses a tothom que s'hagi pogut sentir perjudicat i em sap greu", ha continuat la portaveu del PDeCAT, qui ha dit "assumir" la seva responsabilitat. Preguntada com pot ser que no s'adonés d'aquesta situació fins que no va preguntar la CUP, Dalmau ha dit que "en l'anterior mandat estava amb el règim d'assistències i sabia que la legislació et marca un límit que jo no excedia. No em vaig adonar i no hi hagut cap malícia".

'No penso dimitir'

La CUP demanarà la dimissió de Dalmau en una roda de premsa, convocada pel dilluns vinent, a dos quarts de 12 del migdia, un fet al qual es nega la consellera. "Tenen tot el dret a demanar el que vulguin, però des del minut zero que he detectat el problema m'he posat a arreglar-lo", ha dit Dalmau, qui davant d'una possible denúncia dels cupaires no s'ha estat de criticar-los: "advoquen per la desobediència del sistema i després l'utilitzen per embrutar als altres".

Amb tot, Dalmau també ha subratllat l'actitud del portaveu de la CUP al Consell Comarcal del Baix Camp, Pere Campiñez: "A la Junta de Portaveus va passar el tema i quan es va acabar li vaig demanar de parlar amb ell per explicar-li bé. Em va dir que no, que tenia molta pressa. És molt fàcil embrutar", ha conclòs la portaveu del PDeCAT.

La notícia completa a Reus Digital


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona
Isabel Muntané
Coordinadora del Màster de Gènere i Comunicació de la UAB

“Hi ha pressió estètica als dibuixos animats, a les sèries...”

barcelona

Catalunya, més laica que mai

Barcelona
comerç

Torna la fira artesana Fet al Born

Barcelona

Els Manaies entreguen el penó a Joan Alenyà que ja el custodia

GIRONA
SOCIETAT

L’electricitat, el gas i aigua, els serveis amb més reclamacions al Vallès Oriental

GRANOLLERS
estats units

El vaixell que va fer caure el pont té 56 contenidors amb materials perillosos

barcelona