Societat

El Congrés del Mòbil

Les empreses catalanes podrien generar una xifra de negoci de fins a 14 milions d'euros al MWC

El conseller d'Empresa i Coneixement destaca que el Mobile World Congress contribueix “a construir un ecosistema empresarial i emprenedor atractiu”

Enguany hi participen 105 empreses catalanes, 17 més que l'any passat, la xifra més elevada de la història

El conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, ha anunciat aquest diumenge que les 68 empreses catalanes que participaran al Mobile World Congress (MWC) a través dels estands de la Generalitat al congrés “generaran una xifra de negoci d'entre 10 i 14 milions d'euros”. En aquest sentit, i durant el programa L'entrevista del diumenge del canal 324, Baiget ha destacat la importància per a l'economia catalana d'aquest esdeveniment, que començarà demà i s'allargarà fins dijous que ve.

Jordi Baiget ha destacat que el MWC ha repercutit positivament en el desenvolupament del sector de la comunicació a Catalunya, i ha assenyalat que aquest esdeveniment és un dels elements que “contribueixen a construir un ecosistema empresarial i emprenedor que fa que Barcelona i Catalunya siguin atractius i que cada cop més projectes s'instal·lin aquí”.

El conseller ha explicat durant l'entrevista que les 68 empreses catalanes estaran ubicades en tres estands de la Generalitat al MWC, que sumen més de 1.000 metres quadrats, i que és el dotzè any que el Govern català impulsa la presència d'empreses del nostre país en aquest esdeveniment. En total, enguany hi participaran 105 empreses catalanes -17 més que l'any passat-, la xifra més elevada de la història.

Pel que fa al 4YFN, l'esdeveniment paral·lel destinat a inversors i start-ups, la Generalitat acollirà enguany 35 'start-ups' catalanes a través dels estands d'ACCIÓ i l'Institut Català de les Empreses Culturals. “El 4YFN, que reunirà 20.000 visitants, no només reuneix empreses, sinó també capital per invertir; per tant, és un aparador perfecte per aquests projectes”, ha defensat Baiget.

Per demostrar l'impacte del MWC per a l'economia catalana, Baiget ha anunciat que “l'empresa catalana 6TL ha signat aquesta setmana un acord per valor de 2 milions d'euros amb la companyia turca VESTEL, una de les més importants de Turquia”. “En el MWC de l'any passat es va fer el contacte, i aquesta setmana s'ha materialitzat l'acord”, ha detallat Baiget. Aquesta empresa està especialitzada en la producció de maquinària de test de circuits electrònics i ha desenvolupat una tecnologia que permet verificar que l'electrònica d'un producte funciona correctament abans de l'assemblatge, fet que comporta més automatització i una millora de costos. 6TL, que fabrica tots els seus productes a Castellar del Vallès, forma part del grup SISTEL, que compta actualment amb una plantilla de 120 treballadors.

El rei espanyol i Puigdemont se saluden amb cordialitat

El rei d'Espanya i el president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, s'han saludat aquest diumenge amb cordialitat en trobar-se a la recepció prèvia al sopar de benvinguda dels participants del Mobile World Congress (MWC) a Barcelona. Cap a les 19.30 hores, Felip VI ha arribat a les portes del Palau de la Música, on, en baixar del vehicle oficial, l'esperaven Puigdemont, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el ministre d'Energia, Turisme i Agenda Digital, Álvaro Nadal.

El rei Felip ha arribat acompanyat de la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, i del delegat de l'executiu de l'Estat a Catalunya, Enric Millo. A continuació, el monarca ha entrat amb Colau al vestíbul per saludar la resta d'autoritats, igual que Puigdemont, encara que aquest ho ha fet una mica més endarrerit.

Encara que estava a la llista d'invitats al sopar, no ha assistit a l'acte la presidenta del Parlament, Carme Forcadell.

Als voltants de l'edifici, hi ha hagut algunes protestes, una d'elles en defensa de la independència de Catalunya, sense que s'hagin registrat incidents amb els agents de la policia que els han controlat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Els veïns d’Alpens voten en consulta popular si el consistori ha de fer una piscina

ALPENS

L'equip de govern reitera el suport a la professora vexada per parlar en català

TERRASSA
economia

Chery i Ebro produiran 150.000 vehicles a l’antiga Nissan

barcelona
medi ambient

El Pirineu occidental, protegit per la bona qualitat de cel nocturn

SORT

Crearan vint places regulades per aparcar autocaravanes pagant 5 euros

TERRASSA
moda

Giambattista Valli il·lumina Barcelona en la Bridal Night

Barcelona
política

Agents de la Guàrdia Urbana irrompen al ple per reclamar millores salarials

TARRAGONA

Destinaran 1,8 milions per reparar “amb urgència” el passeig de Fenals

lloret de mar

Jaume Cruset i Ballart, pregoner de les Festes de Primavera de Girona

GIRONA