Societat

tribunals

transport sanitari

El judici dels empleats de les ambulàncies contra TSC, dimecres

Denuncien que l'empresa ha introduït canvis laborals de manera unilateral i amb coaccions envers els treballadors

El judici pel conflicte col·lectiu que els treballadors de les ambulàncies de les comarques gironines han interposat contra l'empresa Transport Sanitari de Catalunya (TSC) se celebrarà demà al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) de Barcelona. La demanda per conflicte col·lectiu l'han interposat el comitè d'empresa i el Sindicat del Transport Sanitari de Girona (STSG) per denunciar el calendari laboral vigent des de l'1 de gener que l'empresa hauria aplicat de manera unilateral i les coaccions a les quals s'hauria sotmès el personal per acceptar-lo. La presidenta del comitè d'empresa, Lourdes Alsina, ha explicat, a través d'un comunicat i d'un vídeo adreçat als treballadors, que TSC ha fet modificacions substancials de lloc de treball, ha aplicat mobilitats geogràfiques i ha forçat canvis de categories. “Totes les modificacions les ha dut a terme usant la coacció, sense tenir els treballadors llibertat per poder escollir el seu destí si no era la renúncia expressa d'algun dret, amb vulneració de la llibertat sindical i el dret a representar i ser representats i en contra de l'opinió de la majoria dels treballadors”, exposa Alsina. La demanda per conflicte laboral ha estat presentada en representació dels 500 treballadors de l'empresa adjudicatària del transport públic urgent i no urgent a la demarcació de Girona i l'Alt Maresme.

A més d'aquest conflicte col·lectiu, alguns treballadors han escollit la via de la demanda individual contra TSC. En aquest sentit, TSC va tenir fa pocs dies el seu primer revés judicial quan un jutjat de Mataró va admetre les mesures cautelars per a un grup de deu treballadors que defensa el gabinet Abelenda Advocats. La titular del jutjat social número 1 de Mataró va ordenar que aquests deu treballadors recuperin el lloc de treball i la categoria laboral i salarial d'abans de l'1 de gener del 2017 mentre es resolgui el plet.

LA DATA

01.03.17
Dia
de la celebració del judici pel conflicte laboral que els empleats de les ambulàncies han presentat contra TSC.

Tractes individuals i càstigs

Un dels arguments que esgrimeix el comitè d'empresa i el sindicat majoritari, el STSG, en contra dels canvis laborals introduïts des de l'1 de gener pel TSC és que l'empresa, tot i haver-hi obert un procés de negociació, hauria fet tractes individuals amb els treballadors perquè acceptessin la baixada de categoria professional. Els denunciants sostenen que els treballadors que no van acceptar la baixada de categoria professional “han estat castigats amb canvis substancials a les seves vides personals i laborals, han patit un brusc canvi d'horari i de lloc de treball”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

BANYOLES

L’INS Josep Brugulat torna a participar en el City Nature Challenge

BANYOLES
societat

L’equip de govern vol posar el nom de Terricabras a una plaça o un carrer

girona
Urbanisme

Barcelona aprova la remodelació d’un espai de muntanya a Torre Baró

Barcelona
Medi ambient

Paisatges blancs a Altafulla i Torredembarra per la calamarsada

Altafulla
lloret de mar

La Plataforma per la Pau, guardó Sa Gavina 2024 de la Festa de la Cultura

lloret de mar
QUART

El ple aprova una modificació de crèdit per al projecte de la nova biblioteca

QUART
Regne Unit

Cinc migrants moren en l’intent de creuar el canal de la Mànega

Barcelona
GIRONA

El Servei Municipal d’Esports ofereix 228 places en 23 cursos aquest estiu

GIRONA
societat

Multarà per l’excés de soroll i el consum d’alcohol al carrer

Sabadell