Societat

Els cotxes connectats demanen pas

Telefónica fa la primera demostració de conducció remota d'un vehicle per 5G

Els cotxes connectats van acaparar bona part del protagonisme de la primera jornada del Mobile World Congress (MWC). Telefónica, en col·laboració amb Ericsson, va dur a terme la primera demostració que es fa al món de conducció remota d'un cotxe gràcies a la xarxa 5G. El pilot estava assegut a l'estand de Telefónica en el MWC i podia conduir el vehicle, que estava al circuit Idiada d'Applus, a Santa Oliva (Baix Penedès), a uns setanta quilòmetres de distància. La demostració es va poder fer gràcies a l'ús de l'espectre d'alta freqüència (15 GHz) amb feixos ultraestrets que segueixen el prototip contínuament des de l'estació base 5G. El pilot té la percepció sensorial d'estar guiant el cotxe sobre el terreny gràcies als vídeos 4K.

Amb aquests avenços i la futura implantació de les xarxes 5G, Telefónica creu que s'obriran noves oportunitats en el sector de l'automoció i en el control del trànsit.

Els cotxes cada cop disposen de més espai en el MWC, en què són presents fabricants com ara Ford, BMW i Seat. Aquesta última companyia va mostrar un simulador connectat al telèfon mòbil de l'usuari que suggereix al conductor restaurants que hi ha en el seu camí i informació sobre el trànsit. Ford, per la seva banda, va oferir un tast de com seran les ciutats del futur, que tindran furgonetes elèctriques autònomes, plenes de drons, que serien els que s'encarregarien de fer els lliuraments en les zones d'accés més difícil com ara terrasses d'edificis. La seguretat informàtica va ser molt present en els debats sobre el futur dels cotxes i del transport.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia