Societat

opinió

No és només cosa de dones

Un any més, aquest març ens “neguiteja” amb un munt d'estudis, informes i xifres al voltant de les creixents desigualtats entre homes i dones. També, malauradament, amb la creixent apatia i indiferència que mostrem com a societat vers les seves manifestacions i conseqüències. Aquesta desigualtat que no para d'augmentar al món, tot i que en escales molt diferents, ens situa en el 29è lloc a l'Índex Global de la Bretxa de Gènere (WEF), molt lluny d'Islàndia que ocupa el primer lloc. El que fa encara més tremolor, però, és la predicció europea que ens manquen 70 anys (!) de recorregut per assolir l'equitat. Menys mal que l'ONU, dintre dels seus objectius de desenvolupament sostenible (ODS), contempla com a eix estratègic la igualtat de gènere, en cinquè lloc, i vol assolir-lo per al 2030.

Això em motiva per dedicar aquest dia Internacional de les Dones al homes, per dir-los que els volem al nostre costat. Al nostre costat per avançar més ràpid en la lluita contra el sistema patriarcal que sustenta aquestes desigualtats, situant dones i homes en uns rols determinats, que comporten la coacció del descrèdit si no s'assumeixen per les dues bandes. La realitat que tenim no ens deixa avançar. No és només cosa de dones establir un canvi social garant dels drets i les llibertats de les persones per assolir una societat més justa, equitativa i sostenible. Us volem al nostre costat lluitant, denunciant i cridant en contra d'un sistema que genera desigualtat, injustícia i manca de llibertats. Com també us volem reivindicant la vostra pròpia masculinitat.

Cal anar a l'arrel sense descuidar les conseqüències: les violències masclistes, la bretxa salarial, la segregació laboral, els feminicidis, la pobresa present i futura de les dones, el dret a la salut sexual i reproductiva... La transformació d'aquest ordre de coses està en mans de les persones, i per això us volem al nostre costat, perquè la força sigui més gran. Nosaltres ni podem, ni volem esperar tants anys.

Avi, pare, germà, fill, amic, company, a quin costat estàs? Amb la igualtat o amb el patriarcat? Fill, filla, aquesta herència no us la volem deixar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia